Povežite se s nama

Crna kronika

S dva promila vozač sletio s ceste i zadobio teške ozljede

Objavljeno

na
Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodilo se 48 prometnih nesreća, od kojih su dvije bile teže, a 46 ih je bilo lakših.
U ovim prometnim nesrećama teže su ozlijeđene dvije osobe, a lakše je ozlijeđeno pet osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 404.000 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri  pješaka i osam alkoholiziranih vozača.

Alkotestirana su 354 vozača, od kojih je kod njih 27 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 17 je bilo u dobi iznad 35. godine života, devet ih je bilo u dobi između  25. i 35. godina života, a četiri u dobi  između 18. i 25. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,06 g/kg izmjerena je 27-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je 12. studenoga na području Krasice prouzročio prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen. Uslijed brzine neprilagođene osobinama ceste izletio je izvan kolnika te s vozilom  zaustavio oko metar ispod razine kolnika.

Zbog nepoštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 27-godišnjeg vozača je  nadležnom općinskom sudu podnijet optužni prijedlog.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram