Povežite se s nama

Crna kronika

Saborski zastupnici zgroženi postupanjem policije, traže očitovanje ministra Božinovića

Objavljeno

na


Saborska oporba u četvrtak je oštro osudila napad MMA borca na pripadnika HGSS-a na Platku i kritizirala šutnju policije o tom slučaju, a od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića zatražila je očitovanje o slučaju jer smatraju da je policija propustila postupiti po zakonu.

Peđa Grbin (SDP) najavio je da je, zbog činjenice da policija o napadu na HGSS-ovce na Platku nije obavijestila DORH, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić zatražio da mu se dostavi izvješće o postupanju policije u tom predmetu, javlja Hina.

Želimo vidjeti je li se postupalo po zakonu ili je bilo određenih pritisaka zbog rodbinskih veza osoba uključenih u taj slučaj, izjavio je Grbinu Saboru.

Napad na pripadnika HGSS-a je skandalozno nasilje, a o tome se ni ne obavijesti DORH. Očekujem da će sada, nakon što su sve informacije postale javne, DORH pokrenuti radnje kako bi se utvrdilo ima li u tom slučaju elemenata kaznenog djela, pogotovo onog koje se goni po službenoj dužnosti, smatra Grbin.

Njegova stranačka kolegica Mirela Ahmetović, koja dolazi iz te izborne jedinice, poručila je da za primitivce i nasilnike imaju nultu stopu tolerancije.

Da je policija postupila po članku 323. Kaznenog zakona, morala bi podnijeti kaznenu prijavu, počinitelje privesti pritvorskom nadzorniku, a nakon toga i državnom odvjetniku.

Zašto to nije učinjeno, mora odgovoriti ministar Božinović i interna kontrola u MUP-u, poručila je Ahmetović.

Erik Fabijanić (Socijaldemokrati), koji također dolazi iz 8. izborne jedinice, duboko je zabrinut zbog nemilih događaja na Platku, naročito jer je događaj od nedjelje, zahvaljujući medijima, otkriven tek u srijedu.

To baca opravdanu sumnju na rad onih koji bi trebali provoditi zakon, dodao je, iako napominje da je kao Riječanin bio vrlo ponosan na riječku policiju, za što se nada da će tako i ostati.

“Nadam se da riječka policija neće podleći određenim pritiscima”, kazao je, navevši slučaj Matka Škalamere koji je bio četiri dana u pritvoru zbog verbalnog napada na susjeda, dok se za fizičko nasilje pušta na slobodu, pa imamo nejednako postupanje.

Nejednakost je i u tome da se za uhićenje Škalamere znalo odmah idući dan, dok se za ovaj slučaj saznalo nakon tri dana, što upućuje na zataškavanje, kazao je.

Očekuje da se slučaj rasvijetli jer su HGSS-ovci izloženi nečemu čemu ne bi trebali. Fabijanić je podsjetio da postoji kazneno djelo grubog napada na osobu koje predviđa do tri godine zatvora.

Napadači su obučeni za borilačke vještine, a to je kao da ja imam pištolj, nema tu velike razlike, poručio je Fabijanić.

Još jedan zastupnik iz te izborne jedinice, Marin Miletić (Most) ocijenio je da je užasavajuća scena s Platka još jedan pokazatelj dvije Hrvatske.

U jednoj Hrvatskoj, ako imate političke veze i zaleđe HDZ-a, možete premlaćivati ljude, a ruke i noge MMA boraca doslovno su oružje, istaknuo je.

“Ono što je užasavajuće je prikrivanje ravnatelja policije Tomislava Dizdara i njegova je odgovornost najveća jer kako tumačiti da su prošla puna četiri dana dok je policija pozvala na razgovor HGSS-ovca koji je prijavio napad, i to tek nakon što su mediji odradili mediji,

Strašno je da je policija sve pokušala profurati kao prekršajnu prijavu, a riječ je o napadu MMA borca na potpuno nedužne ljude, kazao je.

Marko Milanović Litre (Klub Hrvatskih suverenista) neprihvatljivim je ocijenio to što su napadači dobili samo prekršajne prijave kao te da je prekršajno prijavljen i pripadnik HGSS-a.

“Nakon ovakvog slučaja pitanje je rade li državne službe u korist hrvatskog naroda ili je njihova primarna zadaća osiguravanje mirnog sna sinovima HDZ-ovaca”, kazao je Milanović Litre.

Prema postupanju državnih službi može se zaključiti kako je nepotizam, korupcija i prikrivanje zlodjela vladajuće većine primat u njihovom poslu, dodao je i zaključio da građani ne zaslužuju takvu vlast.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže