Povežite se s nama

U organizaciji Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ od 3. do 7. srpnja 2017. godine na Trgu 111. brigade HV u Rijeci održava se promocija i prodaja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije.

Na desetak štandova, posjetitelji će moći kupiti autohtone proizvode provjerene kvalitete – sireve, vina, džemove, povrće i pčelarske proizvode malih proizvođača, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva te LAG-ova s područja županije.

Prilikom obilaska štandova izlagača, zamjenik župana Petar Mamula istaknuo je da se s ovim projektom krenulo kako bi poljoprivredni proizvođači s ruralnih područja Županije, uz prodaju proizvoda, mogli promovirati i svoje OPG-ove. “Potrošači dobivaju svjež i kvalitetan proizvod, proizveden nekoliko kilometara dalje od Rijeke, a proizvođači mogu svoj rad prezentirati na najvećem tržištu, ovdje u sjedištu Županije”, istaknuo je Mamula.

Dalibor Šoštarić, ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ podsjetio je  kako se ovakvo događanje organizira po drugi put, u cilju promocije i jačanja tržišta autohtonih proizvoda Županije. “Interes proizvođača postoji, a Centar im je pomogao na način da će financirati trošak najma štandova i struje”, rekao je Šoštarić.