Povežite se s nama

Vijesti

Sajamski dan i u Lovranu: Neki trgovci žive od sezone, svaki dan im je bitan

Objavljeno

na
Načelnik Općine Lovran, Bojan Simonič, pridružio se kolegama u Opatiji i Rijeci u proglašenju Velike Gospe kao “sajamskog dana”.

“Dana 15. kolovoza obilježava se Velika Gospa odnosno Uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo te je to jedan od značajnijih katoličkih blagdana, a službeno se slavi i kao državni blagdan u Republici Hrvatskoj.

Na molbu trgovaca – čije obitelji žive cijelu godinu od par mjeseci turističke sezone, te im je svaki dan koji rade bitan, donio sam odluku o proglašenju ‘sajamskog dana’. Ta odluka sa sajmom objektivno nema nikakve veze – i ne sviđa mi se ni na prvu kako to zvuči. No, ako smo ih s tom odlukom spasili od kazne već smo veliku stvar napravili.

Zakon o trgovini je s druge stane tu ostao prilično nedorečen te je nejasno na koje se točno trgovine i koju robu ovakva odluka može odnositi – radi li se samo o štandovima ili tu potpadaju i trgovci u zidanim objektima, kao i što je to ‘prigodna prodaja’ – jesu li to suveniri, plažna oprema, ili se tu ubrajaju pekarski proizvodi i HD televizori.

Ne znam kamo to sve skupa vodi – ali čini mi se da će s vremenom trgovine na benzinskim pumpama biti sve opremljenije – pa ćemo poć po špežu na INA-u”, istaknuo je lovranski načelnik.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže