Povežite se s nama

Vijesti

Samo 20 od 325 vozača Autotroleja radi, prihodi pali za 92 posto

Objavljeno

na

Ilustracija

Autotrolej posljednjih nekoliko tjedana obavlja prijevoz samo na izvanrednim linijama uvedenim isključivo kako bi neophodni radnici mogli otputovati do svojih radnih mjesta i vratiti se kući, iako u praksi tim se linijama vozi zapravo tko god želi s obzirom na to da nema nikakve kontrole putnika.

Sindikat primorsko goranskih komunalaca proteklog je tjedna održao sastanak vezano na stanje u Autotroleju s obzirom na to da će u narednom razdoblju biti neophodne štednje na izdacima za radnike.

O sastanku i stanju u Autotroleju sindikalisti su detaljno izvijestili javnost:

“Temeljem izmjena u poslovanju, a vezano za ovu novonastalu situaciju gdje smo smanjili opseg naših usluga, a samim tim su naši prihodi svedeni na minimum. Uprava društva nam je predložila novi aneks kolektivnom ugovoru za radnike KD Autotrolej u kojem su navedene neke mjere štednje koje su u ovome trenutku za nas izuzetno nepovoljne. Mjere štednje su nužne kako bi se moglo donekle održati poslovanje firme te isplatiti plaće u nadolazećim mjesecim. Moramo naglasiti da predložene mjerenje izravno utječu na materijalna prava radnika.

Nakon sastanka u uredu direktora predstavnici svih sindikata održali su jedan zajednički sastanak kako bi se dogovorili oko predloženih mjera. Zaključak sa sastanka je slijedeći. U ovome trenutku nećemo prihvatiti neke od prijedloga uprave koji su nam ponuđeni u aneksu već ćemo tražiti izmjene istih kako bi smo vam i u ovim teškim trenucima osigurali neka zadovoljavajuća primanja. Jedna informacija koju sigurno mnogi od vas ne znaju. Budući mi kao komunalno društvo u vlasništvu gradova i općina nemamo pravo na pomoć države u paketima vladinih mjera pomoći. Prepušteni smo sami sebi.

Također smo na sastanku donijeli odluku o slanju dopisa ministarstvu prometa i veza, ministarstvu financija i ministarstvu rada i mirovinskog sustava. U kojem ćemo od istih izravno zahtijevati pomoć vlade RH. Naš zahtjev za pomoć temeljimo na tome što nam je odlukom o privrenoj obustavi JGP (NN34/20) od 23.ožujka 2020. ukinut redovni vozni red i uveden izvanredni prema kojem od ukupno 325 vozača trenutno radi 20 te od 165 autobusa u prometu je svega njih 14. Kao što smo već ranije naveli prihodi su se drastično smanjili i to za nevjerojatnih 92%. Sve ove razloge koje smo naveli šaljemo u dopisu prema ministarstvima koja smo naveli. Za sada ne bismo izlazili s prijedlozima koji se navode u aneksu dok ne odradimo prvi krug pregovora i dok ne dobijemo odgovore ministarstava jer će to onda uvelike promijeniti našu poziciju i odnose za daljnje pregovore. O svim novim relevantnim podacima nastojati ćemo vas obavijestiti u što kraćem roku”, poručili su sindikalisti.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram