Povežite se s nama

Vijesti

Sanirana cesta od Oštrovice do Meje duga 7 km otvorena i puštena u promet prije roka

Objavljeno

na
Ministar Oleg Butković obišao je u utorak, 19. travnja, u pratnji gradonačelnika Grada Bakra Tomislava Klarića i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića novo saniranu dionicu državne ceste DC501, na dijelu od Oštrovice do Meje.

Riječ je o projektu rekonstrukcije državne ceste duljine 7,2 km, čija ukupna ugovorena vrijednost iznosi 41.142.380,95 kuna (bez PDV-a).

“Cesta je prije roka otvorena i puštena u promet, budući da je posljednja dva mjeseca bila zatvorena zbog radova. Tako smo dočekali uskrsne blagdane sa novoobnovljenom prometnicom, koja će uz povećanje sigurnosti prometa na samoj dionici omogućiti bolji i ugodniji dolazak turista koji rado posjećuju ove krajeve”, izjavio je ministar te naglasio kako je uz obnovu ove državne ceste pri kraju i obnova Krčkog mosta, čija vrijednost radova iznosi oko 55 milijuna kuna.

“Zahvaljujem Hrvatskim cestama i Hrvatskim autocestama, koje ovdje u Primorsko-goranskoj županiji provode velike infrastrukturne projekte kojima se podiže sigurnost prometovanja na cestama”, istaknuo je ministar Butković i pritom podsjetio na veliki investicijski ciklus u prometnu infrastrukturu koji se u ovom trenutku provodi diljem Hrvatske, a iznosi gotovo 25 milijardi kuna.

“Naš je zadatak obnavljati državne ceste i graditi nove ceste te mislim da će neki od projekata koji nas očekuju u sljedećem financijskom razdoblju biti dodatna vrijednost za ukupno stanje prometne infrastrukture u Republici Hrvatskoj”, naglasio je ministar Butković.

Podsjetimo kako je rekonstrukcija i izgradnja prometnih površina na novo saniranoj dionici državne ceste DC501 realizirana sa svrhom podizanja sigurnosti i uslužnosti automobilskog prometa. Tako su otprije postojeća križanja na početku i kraju trase zadržana u postojećem tlocrtnom obliku, dok je odvojak za željezničku stanicu Meja uređen sa svrhom podizanja ukupne razine prometne sigurnosti i uslužnosti. Izgrađeno je i novo raskrižje za potrebe planirane poslovne zone “Lunga” te uređen gornji ustroj i oprema nadvožnjaka Oštrovica. Uz novoizgrađeni sustav vodoopskrbe, javne rasvjete i kabelske kanalizacije na dionici je izgrađen i potpuno novi armirano-betonski zid duljine 200 metara.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže