Povežite se s namaNezavisna lista Ive Dujmića ove srijede, 29. ožujka, održala je konferenciju za medije na kojoj su nazočili njegovi kandidati za zamjenike, Emil Priskić i Vera Šantić. Htjeli su se osvrnuti na brojne glasine koje posljednjih dana kruže Opatijom ususret nadolazećim lokalnim izborima i navodno sve prljaviju političku kampanju.

“Odgovorno tvrdimo kako se nitko od osoba okupljenih oko Nezavisne liste Ive Dujmića ne služi niti namjerava služiti podmetanjima te kampanjom koja nije dostojna ovog grada kao što je Opatija. Ivo Dujmić iza sebe ima dovoljno rezultata i godina predanog rada te o njemu i njegovom radu dovoljno govore rezultati i djela. Nije potrebno služiti se negativnom kampanjom jer smo od početka odlučni u tome da Opatijci zaslužuju kampanju rezultata.”

“Svima je jasno kako SDP nije očekivao ovakav rasplet događaja, da Ivo Dujmić ima hrabrosti objaviti samostalnu kandidaturu. Jasno je da su ga njegovi dojučerašnji stranački kolege hvalili i htjeli za svog savjetnika, a sad odjednom svim raspoloživim sredstvima pokušavaju ocrniti njegov rad”, rekla je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Vera Šantić.

I drugi kandidat za mjesto zamjenika gradonačelnika, Emil Priskić, je prokomentirao aktualnu situaciju s posebnim osvrtom na smjenu predsjednice Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Opatija te događaj s otvaranja Prvenstva Hrvatske u streljaštvu.

“Dujmić je odmah kazao kako će građanima priuštiti “festival demokracije”, stoga smo očekivali da će sve skupa ostatni na demokratskoj razini rasprave i kulturne komunikacije. Istupi druge strane pokazuju upravo pravu stranu kampanje i retorike “za sve je kriv Ivo Dujmić”. Zaista bi bilo smiješno povjerovati da je on nagovorio i izmanipulirao gotovo 50 ljudi da potpišu peticiju o smjeni Ivone Šabarić Rubeša. Djelatnici Dječjeg vrtića sami su pokrenuli peticiju o njenom razrješenju s mjesta predsjednice Upravnog vijeća”, rekao je Priskić.

Pažnju građana Opatije posljednjih dana privukla je i rasprava nakon otvorenja Prvenstva Hrvatske u streljaštvu na kojem nije imao priliku govoriti SDP-ov kandidat za gradonačelnika, Fernando Kirigin, koji je ujedno i predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije. Iznio je optužbu kako se sportsko natjecanje koristilo u predizbornu svrhu te da mu zbog toga nije dana prilika da i on održi govor, a demantirao je i optužbe da je iznosio ikakve prijetnje prema organizatorima natjecanja. Tim povodom oglasio se i predsjednik streljačkog kluba DVD Opatija, Dragan Čakardić, koji je poslao otvoreno pismo u kojem se osvrće na cijelu situaciju.

“Potvrđujem da me je gdin. Kirigin ružno napao i da je situacija bila dosta neugodna, a mi smo svi ostali neugodno iznenađeni postupkom predsjednika Sportskog saveza i zamjenika gradonačelnika, jer mu takva komunikacija nikako ne priliči, bez obzira na okolnosti propusta jer je izostavljen iz protokola, a i na čemu mu se organizator ispričao. Nije u redu da takva službena osoba na mene gleda kao na nekog na koga se smije, pa makar u afektu, vikati. I ja imam svoje poštovanje i ugled i želim da me se poštuje. Tražim poštovanje mene i svega što sam do sada napravio u ovome gradu”, poručio je Čakardić uz svoje pismo upućeno medijima.

“Opatijci dobro znaju tko plasira kojekakve priče i mogu sami zaključiti tko kome ovdje smeta i s kakvim se argumentima bori za njihovo povjerenje. Primjer negativne kampanje je i napad gdina. Kirigina na predsjednika streljačkog kluba nakon otvorenja Prvenstva Hrvatske”, dodao je Priskić.