Povežite se s nama

Delegacija Međimurske županije predvođena županom Matijom Posavcem posjetila je Primorsko-goransku županiju gdje je održan sastanak na temu projekata i programa iz područja zdravstva. Kako je po završetku sastanka izjavio župan Komadina, razgovaralo se iskustvima PGŽ koja bi mogla pomoći Međimurskoj županiji u obnavljanju opreme u njihovim zdravstvenim ustanovama.

„Nadam se da  će im naša iskustva biti korisna i u renoviranju ali i podizanju kvalitete i usluge i opreme“, rekao župan. Naglasio je također da je sustav zdravstva u Primorsko-goranskoj županiji jedini u Republici Hrvatskoj  bez gubitaka, zahvaljujući odgovornom vođenju KBC-a Rijeka i 8  županijskih zdravstvenih ustanova u kojim je značajno podignut standard, prostora, opreme i usluga.

Međimurski župan Posavec istaknuo je kako je uvijek lijepo učiti od boljih i pozitivna iskustva primijeniti kako bi svoju regiju učinili konkurentnijom te boljom za život građana. Podsjetio je kako je prije nekoliko godina Međimurska županija, primijenila iskustva iz Primorsko-goranske županije na području palijativne skrbi. “Danas to želimo činiti u kompletnom sustavu zdravstva  s obzirom da smo u Međimurskoj županiji pred velikim investicijskim ciklusom i primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, gdje je  u Županijskoj bolnici povučeno puno novca za opremu i infrastrukturu iz EU fondova,” rekao je Posavec.

Dodao je kako im je u fokusu opremanje bolnice, a to nije samo infrastruktura nego ljudi i oprema. “Nemamo puno sluha od strane državne razine pa se moramo snalaziti sami. U tom snalaženju uvijek je dobro surađivati s ostalim zdravstvenim ustanova, a Primorsko-goranska županija nam je vrlo prijateljska županija stoga smo i htjeli vidjeti vaša iskustva. Također nam je zanimljiva i mreža zdravstvenih ustanova na području Primorsko-goranske županije  jer i mi ulažemo u kontinentalni zdravstveni turizam”, rekao je Posavec.

Nakon održanog sastanka delegacija Međimurske županije u pratnji zamjenika župana Marka Borasa Mandića obišla je Thalassotherapiju Opatija.