Povežite se s nama

Intendant riječke nacionalne kazališne kuće Ivana pl. Zajca definitivno zna kako privući pažnju. Braniteljski prosvjed koji već više mjeseci traje u Zagrebu na adresi Savska 66 poslužio je Oliveru Frljiću kao inspiracija za promociju predstave koja će se za nekoliko dana održati u Rijeci.

Na Korzu su tako postavili šator s kojim očito aludiraju upravo na prosvjed branitelja te su stavili nekoliko intrigantnih natpisa.

“Svi su jednaki, ali neki su jednakiji”, stoji veliki natpis, a na vrhu šatora iznad ulaza piše “Dobro došli u životinjsku farmu”.

Životinjska farma je predstava napravljena prema dijelu Goergea Orwella koja će se svoju premijeru u HNK Ivana pl. Zajca doživjeti u ponedjeljak 30. ožujka te će vrlo vjerojatno, dijelom i zahvaljujući zanimljivom marketingu, biti rasprodana.

“Nakon što su skoro potpuno nestali totalitarizmi izrasli na deformaciji lijeve ideje, došlo je vrijeme da sagledamo totalitarizme demokracije. Iako pisana kao kritika staljinizma, Životinjska farma ga je dobrano nadživjela i ostala aktualna do naših dana. Orwellov distopijski roman, u kojem životinje preuzimaju vlast i stvaraju društvo s novim sistemom vrijednosti, nudi i nove mogućnosti interpretacije u vremenu za koje se čini da je doživjelo “kraj povijesti” i u kojem izgleda  da nikakva radikalna društvena promjena nije moguća”, navodi se u opisu ove predstave.