Povežite se s nama

Vijesti

Šćulac: Za tjedan do dva će se vidjeti učinak strožih mjera u PGŽ

Objavljeno

na


Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo na području Primorsko-goranske županije trenutno je 1848 aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti. Dobra je vijest da udio Covid pozitivnih osoba starijih od 65 godina u ukupnom broju zaraženih ne slijedi ovaj trend rasta. „Među danas novooboljelima, udio starijih osoba je 10 posto, što je manje nego prethodnih dana, a također je u padu i broj zaraženih unutar studentske populacije. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je porastao za 4 osobe u odnosu na jučer i sada iznosi 95. Od tog broja na respiratoru je 11 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana jedna je osoba, nažalost, preminula. U ovom izazovnom periodu naš sustav zdravstva pokazao je snagu kao i sustav skrbi o starijim i nemoćnim osobama“, rekao je ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović.

Sva žarišta koja su bila u domovima za starije uspješno su stabilizirana, ozdravili su gotovi svi i nije došlo do ekspanzije slučajeva, dopunio je glavni epidemiolog Dobrica Rončević. Govoreći o stanju u školskom sustavu rekao je da su trenutno 84 razreda u samoizolaciji, pozitivna su 152 učenika i 26 nastavnika. Niti jedna škola nije u potpunosti prešla na online nastavu.

Kako je rekao načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac, nove restriktivnije mjere u našoj Županiji na snazi su od jučer, a učinci tih mjera bit će vidljivi kroz tjedan do dva.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram