Povežite se s nama

Sport

SDP i PGS blokirali prijedlog da se 5% gradskih dionica HNK Rijeke proda navijačima

Objavljeno

na


Gradski vijećnici Vedran Vivoda, Robert Salečić i Marin Račić na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke službeno su predložili da se proda 5 od 25 posto dionica HNK Rijeke koje su u vlasništvu Grada Rijeke, no s time se nisu složili vijećnici SDP-a, a naročito PGS-ov vijećnik Nikola Ivaniš, koji je čak i u Upravi HNK Rijeke upravo kao predstavnik Grada Rijeke.

Javnost je o tome izvijestio Bojan Kurelić iz Akcije mladih:

“10 godina se čekalo na izvršenje obećanja danog u pretvorbi HNK Rijeke u sportsko dioničko društvo da će se 5% -1 dionica u vlasništvu Grada Rijeke ponuditi navijačima kluba na prodaju.

Nakon 10 godina čekanja ta točka je konačno došla na dnevni red zahvaljujući gradskim vijećnicima Vedran Vivoda Robert Salecic i Marin Račić.
Nažalost prijedlog prodaje 5% dionica na Gradskom vijeću Grada Rijeke nije prošao jer nije dobio potrebnu većinu glasova.

Većina gradskih vijećnika bila je suzdržana uz dominantnu argumentaciju da oni kao predstavnici građana smatraju da ti isti građani u ovom trenutku ne bi trebali participirati u vlasništvu kluba za koji navijaju ili ih je strah kako će to izgledati kada navijači kluba dobiju pravo sudjelovanja na skupštini kluba.

Predstavnik Grada Rijeke a time i građana u upravi HNK Rijeke Nikola Ivaniš jedini je glasao protiv prijedloga prodaje dionica navijačima uz argumentaciju i izjavu: “Klub treba sačuvati od ulaska u vlasničku strukturu iza koje može stajati svašta. Tko razumije, razumije.” – naveo je Kurelić te priložio rezultate glasanja Gradskog vijeća.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže