Povežite se s nama

Mozaik

SDP-ov Kanal Ri javlja da Adventiranja kod Kazališta nema zbog vjetra i buke, ali to nije točno

Objavljeno

na
Rijeka Advent ove godine imat će najsiromašniji program u proteklih nekoliko godina, a gradski proračun nakon provedenih natječaja uprihodit će tek 37.865 eura, dok je prošle godine prihod od adventskih kućica bio 318.500 eura. Nakon dva provedena natječaja Grada Rijeke pronađeni su zakupci za samo dvije od ukupno sedam lokacija.

Zbog toga su se Grad Rijeka i Turistička zajednica Grada Rijeke odlučili organizirati najmasovniju konferenciju za medije s čak 14 sudionika. Nakon toga izdali su i najdulje priopćenje za javnost u kojem se hvale “najbogatijim Rijeka Adventom ikad”.

U priopćenju nisu spominjali ugašeni Advent kod Kazališta za koji su kroz dva provedena natječaja pokušali pronaći zakupca javne površine i organizatora zabavnog programa.

U pomoć im ipak priskače režimski Kanal Ri koji bi odavno otišao u stečaj da u protekle dvije godine nisu primili višemilijunsku pomoć iz proračuna Grada Rijeke, Primorsko goranske županije te njihovih tvrtki i ustanova.

Kanal Ri je tako u svom izvještaju s održane konferencije za medije u prvi plan odlučio staviti opravdavanje izostanka Adventiranja kod Kazališta te su to istaknuli odmah u naslovu. “Ove godine neće biti Adventiranja kod Kazališta budući da su se organizatori tog događaja prebacili na Trg riječke rezolucije. Kao razlog iz riječke Turističke zajednice naveli su vjetar i buku koja je smetala stanarima”, navodi Kanal Ri.

Nijedna navedena informacija nije točna. Organizator Adventa na Trgu Riječke rezolucije je tvrtka Promocija, a ne tvrtka Soleas koja je prošle godine organizirala zabavni program na Adventu kod Kazališta. Nije točna ni informacija o vjetru i buci, jer Grad Rijeka je u dva navrata kroz natječaj pokušao pronaći tvrtku koja će tamo organizirati Advent, ali se nitko nije javio zbog visoke cijene zakupa javne površine i iznimno velikog kašnjenja natječaja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže