Povežite se s nama

Izbori

SDP PGŽ: Postignuti rezultati nadmašili su očekivanja

Objavljeno

na


SDP Primorsko-goranske županije zadovoljan je rezultatima održanih parlamentarnih izbora u 7. i 8. izbornoj jedinici, poručeno je s zajedničke presice Saše Đujića, koordinatora SDP-a za 8. izbornu jedinicu i Ivice Lukanovića, koordinatora SDP-a za 7. izbornu jedinicu. „2020. godine bila su izabrana tri saborska zastupnika iz SDP-a Primorsko-goranske županije. Nakon podjele unutar SDP-a, ostali smo na jednom zastupniku. Bila je to Mirela Ahmetović. Sada na ovim izborima imamo 6 članova SDP-a Primorsko-goranske županije koji će biti uključeni u rad Sabora. „ – naglasio je Ivica Lukanović, koordinator SDP-a za 7. izbornu jedinicu.

Članovi SDP-a Primorsko-goranske županije koji su izabrani u 7. izbornoj jedinici su Ivica Lukanović i Sandra Krpan, dok u 8. izbornoj jedinici postavu čine Mirela Ahmetović, Zlatko Komadina, Saša Đujić i Ana Puž Kukuljan.

U 7. izbornoj jedinici nadmašeni su postavljeni ciljevi. „ Za 7. izbornu jedinicu cilj je bio prikupiti 47 308 glasova, a mi smo prikupili 49 419 glasova. Što se tiče rezultata u ovom dijelu koji se odnosi na Primorsko-goransku županiju, u 15 općina i gradova bilježimo veći broj glasova ili povećanje u odnosu na konkurente, dok jedino u 5 jedinica lokalne samouprave bilježimo zaostatak, to jest nalazimo se na drugom mjestu, iza HDZ-a. Rezultat toga je naš angažman na terenu.„- istaknuo je Lukanović.

U 8. izbornoj jedinici SDP-ovoj koaliciji povjerenje je dalo 68 577 građana. „ Najveći doprinos u rezultatu SDP-a i ljevice u Hrvatskoj dala je 8. izborna jedinica. Ljevica je u našoj izbornoj jedinici dobila više od 120 tisuća glasova. Za razliku od HDZ-a koji je ostvario puno lošiji rezultat nego prije 4 godine. To treba naglasiti jer se u posljednje vrijeme u medijima glorificira HDZ u ovom kraju. Birači u našoj sredini su na ovim izborima pokazali da razmišljaju svojom glavom i da razumiju da nama nitko ništa nije dao, već da sve ovo što se gradi, bolnice, luke, grade se s novcima naših građana i građana Istarske županije koji još uvijek u državni proračun uplaćuju znatno više nego što od njega dobivaju„- istaknuo je Saše Đujić, koordinator SDP-a za 8. izbornu jedinicu.

Na ovim izborima SDP je pokazao veliki potencijal u Istri. „ Sada kada je SDP na izbore izašao odvojeno od IDS-a, vidi se veliki potencijal koji SDP ima u Istri. U velikom broju općina i gradova Istre SDP je uvjerljivo prva opcija. To nam daje poticaj za iduće lokalne izbore. „ – naglasio je Đujić.

Ovim izborima SDP je potvrdio status najjače stranke u Primorsko-goranskoj županiji te druge političke opcije u Hrvatskoj. „ Uvjereni smo da SDP ima snagu vratiti povjerenje hrvatskih građana u institucije, osigurati strateški razvoj koji će stvoriti nova kvalitetna radna mjesta i spriječiti odlazak mladih iz Hrvatske te socijalnu pravdu koju nam je na prvom mjestu. Nakon unutarnjih podjela i podcjenjivanja u medijima, SDP se konsolidirao te povećao broj zastupnika u saboru. Nakon ovih izbora povjerenje je dobilo naših 37 saborskih zastupnica i zastupnika. SDP je zdrava ljevica i treba ovoj zemlji, a promjene su još uvijek moguće kako bi stvorili pravedniju i uključiviju Hrvatsku. „ – zaključio je Lukanović.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže