Povežite se s nama

Sport

Seizmolozi zabilježili podrhtavanje tla u Rijeci zbog navijanja tijekom utakmice Hrvatska – Brazil

Objavljeno

na
Seizmološki uređaji zabilježili su navijanje Hrvata tijekom utakmice protiv Brazila, objavio je Geofizički zavod PMF-a na svom Facebook profilu.

“Sjećate se utakmice Brazil – Hrvatska u petak? Naša Marija Mustać Brčić malo je gledala seizmograme i na seizmološkim postajama Zagreb i Rijeka (one se jedine nalaze u većim gradovima) uočila slab signal u 18:29 i nekoliko tamo između 18:40 i 18:46. Je li moguće da je to baš u vrijeme u kojem je Petković dao gol, a Livaković obranio penale?!” napisali su.

“Nakon zagrebačkog potresa 2020. godine puno vas je naučilo ponešto o seizmogramima (tri linije za tri komponente za svaku postaju) i njihovim spektrima (ispod svake linije pripadajući spektrogram). Ovaj put nam prikazuju veselije stvari.

U Zagrebu (narančasto) i Rijeci (zeleno) zabilježili smo istovremeno ‘veliki paket pozitivne’ energije petak u 18:29 nakon pogotka Petkovića za izjednačenje s Brazilom u 117. minuti utakmice te u 18:46 promašaja Marquinhosa za pobjedu protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva! Da ne mislite da vas muljamo, na dnu (sivo) su podaci puno izoliranije postaje Kalnik, gdje se ne primjećuje ljudski utjecaj”, dodali su.

“U Zagrebu i Rijeci je zabilježeno još par napetih trenutaka, slobodno ih nađite na slici”, poručili su.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram