Povežite se s nama

Sport

Simon Rožman potvrđen kao novi trener Rijeke

Objavljeno

na
Simon Rožman novi je trener HNK Rijeka. Rožman će na klupi Rijeke naslijediti Igora Bišćana, te će prvu utakmicu voditi već u srijedu na gostovanju kod Buja u Kupu Hrvatske. Simon Rožman potpisao je ugovor na tri godine.

Uz Rožmana nova imena u stručnom stožeru su prvi pomoćni trener Aleš Kačičnik, drugi pomoćni trener Danko Matrljan, kondicijski trener Aris Naglić,  trener vratara Gojko Mrčela i analitičar Alen Obrez.

– Imamo odličnu ekipu, ali moramo napraviti sve da to pokažemo na terenu i ostvarimo ciljeve koje klub ima, rekao je Simon Rožman po dolasku na Rujevicu.

Rožman je svoju trenersku karijeru počeo u Celju (2013./2014.) gdje je radio u omladinskom pogonu slovenskog kluba, a 2014. godine u travnju postao je trener prve ekipe, te je tako postao najmlađi trener debitant u slovenskoj Prvoj ligi.

Rožman je Celje odveo do drugog mjesta u prvenstvu i finala Kupa Slovenije. Nakon Celja, Rožman je karijeru nastavio u Domžalama gdje isprva imao ulogu sportskog koordinatora, ali uskoro je preuzeo prvu momčad.

U svojoj prvoj sezoni na klupi Domžala (2016./2017.) ostvario je veliki uspjeh osvojivši Kup Slovenije, te je u prvenstvu zauzeo četvrto mjesto.

Nakon toga uslijedio je novi veliki rezultat kada je u sezoni 2017./2018. stigao do play-offa Europske lige eliminiravši na putu i njemački Freiburg.

U sezoni 2018./2019. s Domžalama je zauzeo treće mjesto ujedno postavivši rekord po broju postignutih pogodaka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram