Povežite se s namaMalo tko ostao je sinoć ravnodušan prema sjajnim izvedbama talijanskih klasičnih skladbi, napuljskim napjevima te arijama iz poznatih opera i opereta koje je  otpjevao slavni španjolski tenor Jose Carreras na svom pulskom humanitarnom koncertu, a u sklopu svoje zadnje svjetske turneje „A life in Music“. Publika je  prepoznala i uživala u mnogim poznatim pjesmama kao i u poznatoj pjesmi  Amigos para siempre koju je maestro izvodio na Olimpijadi u Barceloni sa svojim prijateljima Placidom Domingom i Lucianom Pavarottijem. Bio je to prije svega vrlo emotivan nastup, kako za g. Carrerasa tako i za publiku, čije je izvedbe pratio Orkestar riječke opere HNK Ivana Pl. Zajca pod ravnanjem uglednog španjolskog dirigenta Davida Gimenesa. Carrerasove gošće, Martina Zadro, mlada sopranistica koja je s maestrom izvela skladbu „Je te veux“  i Ana Rucner, čelistica koja je uz slavnog tenora predstavila svu ljepotu izvedbe „El cant dels ocells“  oduševile su sve prisutne. Impresivna pozornica, odlično se uklopila u prekrasan drevni ambijent pulske Arene kao atraktivna „kulisa“ i još dodatno pojačala glazbeni doživljaj ovog spektakla godine.

Glavni sponzor, Bina-Istra, osigurao je sa svojim partnerima iznos od 500 000 kn za humanitarnu namjenu. Jedan dio sredstava bit će doniran dječjem odjelu KBC-a Rijeka za nabavku pokretnog ultrazvučnog aparata za rano otkrivanje kardioloških problema kod djece. Drugi dio donacije bit će upućen „Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda“ iz Pule za uređenje  prostora čime će se poboljšati uvjeti boravka i provođenje terapija za djecu s teškoćama u razvoju.

Događanju su prisustvovali među ostalima i gradonačelnik grada Rijeke, Vojko Obersnel, gradonačelnik Opatije, g. Ivo Dujmić , župan Istarske županije g. Valter Flego, župan Primorsko goranske županije Zlatko Komadina, Ministar financija Zdravko Marić, Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, Ministar turizma Anton Kliman,  Guverner HNB-a Boris Vujčić, bivši vaterpolist Dubravko Šimenc te Andrija Mikulić kao posebni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Organizatori koncerta, Nikola Mujdžić Reščić iz Meritum Komunikacija i Iva Šalamon Reškovac iz Art hilla izrazili su veliko zadovoljstvo rasprodanom Arenom, a za koncert se tražila ulaznica više. Na koncertu su se mogli sresti osim hrvatskih i posjetitelji  iz Slovenije, Rusije, Njemačke, Austrije, Norveške, Danske, Nizozemske, Italije, Engleske, Švedske, Švicarske i Mađarske koji nisu željeli propustiti jednu od posljednjih prigoda da slavnog maestra, za kojeg glazba predstavlja život i veliku strast, čuju uživo. Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.