Povežite se s nama

Crna kronika

Skrivio prometnu nesreću s 2,5 promila i isteklom vozačkom dozvolom

Objavljeno

na
Na području u nadležnosti  Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se ukupno 68 prometnih nesreća od kojih su tri teže, a 65 lakše nesreće. Od posljedica prometne nesreće jedna je osoba, nažalost, smrtno stradala, dvije su osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 564.300 kuna.

U nesrećama je sudjelovalo šest stranaca, tri pješaka i osam alkoholiziranih vozača. U nadzoru je ukupno alkotestirano  315 vozača, od kojih je kod  32 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila alkotestiranje.  Od spomenutih vozača, njih 18 je u skupini iznad 35 godina života,  devet alkoholiziranih vozača je u dobi između 25 i 35 godina, dok ih je osam u kategoriji od 18 do 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 52-godišnjem hrvatskom državljaninu u nedjelju, 4. studenoga u Liču kod Fužina. On je upravljajući osobnim vozilom marke Daewoo, delničkih registarskih oznaka , pri koncentraciji alkohola od 2,54 g/kg izazvao prometnu nesreću. Uz to je utvrđeno kako je vozio bez vozačke dozvole koja mu je istekla još 2010. godine. Zbog izazivanja prometne nesreće u alkoholiziranom stanju te upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, sankcioniran je sukladnoodredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram