Povežite se s nama

Na 5. sjednici Županijske skupštine PGŽ bili su prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Primorsko-goranske županije za 2017. godinu, Izvještaj o radu Župana, prijedlozi odluka o izboru članova radnih tijela Županijske skupštine i druge teme.

Uoči sjednice, župan Zlatko Komadina u razgovoru s novinarima prokomentirao je nekoliko tema.

Prije sjednice član Županijske skupštine Dinko Beaković izjavio je da župan zapošljava “svoje ljude” u županijske institucije, na što je Komadina izjavio da HDZ ne može dijeliti lekcije o nepotizmu i zapošljavanju.

“Pogledajte državna poduzeća, inflaciju državnih tajnika, pomoćnika ministara, raznih agencija… Državna uprava je nabujala. Prema tome, zadnji su koji mogu držati lekcije. U svakom žitu ima kukolja, a ako ga nađemo mi ćemo ga istrijebiti”, rekao je župan.

Što se tiče inicijative Željke Markić, prema kojoj se manjinski zastupnici ne bi trebali birati u Hrvatski sabor, župan je kazao da pitanja manjina mora rješavati većina.

“Manjina sama po sebi ne može riješiti svoja prava i ne može se raditi ništa što degradira stečena prava. Inicijative da se manjinski zastupnici izbace iz Sabora su desničarenje najnižeg tipa. Treba se raspravljati o eventualnoj promjeni Ustava i izbornom zakonodavstvu, ali o tome najmanje mogu raspravljati marginalni pojedinci s desnog spektra”, poručio je Komadina.

Tijekom rasprave, prijedlog o izvršenju proračuna prihvaćen je većinom glasova, kao i izvještaj o radu župana.

Sve točke koje su se odnosile na razrješenja i izbor članova odbora skupština je jednoglasno prihvatila.