Povežite se s namaSlavica Šota, aktivistica i osnivačica Pokreta otpora- Riječani protiv korupcije, široj javnosti poznata po tome što je prije svega žestoka kritičarka bivšeg ministra financija Slavka Linića, odlučila se je politički aktivirati putem svoje liste pod nazivom Pokret zajedno.

U svojim izjavama za medije i u verbalnim obračunima sa Slavkom Linićem često je napominjala kako mu zamjera to što se u ime države zaduživao u stranim bankama, a kao gradonačelnik nije učinio ništa za Rijeku, već joj je nanio ogromnu štetu svojim neradom. Također je u jednom intervjuu za portal Fiuman.hr naglasila kako želi da Slavko Linić ode u mirovinu i da se više nikada ne bavi politikom i gospodarstvom jer će tako raditi najmanju štetu. U međuvremenu, stigla je i tužba Slavka Linića protiv Slavice Šote zbog klevete. Kroz svoje istupe često je naglašavala : „ Ili Linić ili ja, netko će u zatvor!“.Izgleda da se želja Slavice Šote, da Slavko Linić otiđe u mirovinu nije ispunila s obzirom na to da se nalazi na prvom mjestu kao nezavisni kandidat kandidacijske liste bivšeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, koja po najnovijim anketama dobiva jedan saborski mandat.

No, ostavimo to po strani. Slavica Šota je u svom intervjuu za Fiuman.hr koji je objavljen 01.lipnja 2015. godine naglasila kako nikako ne namjerava izaći na izbore s kandidacijskom listom Pokreta otpora i to je tada potkrijepila sljedećom izjavom : „To bi bilo kao da zdravu jabuku bacite u vreću s trulim jabukama. Pošteni ljudi ne opstaju u politici. Mi smo premali pokret da bi išta učinili. Mislim da građanskim aktivizmom možemo puno više učiniti nego političkim angažmanom“.Što se sve dogodilo u ova četiri mjeseca nakon njezine izjave i kakve su to okolnosti natjerale nepokolebljivu Slavicu Šotu da tako brzo promijeni svoje mišljenje, možemo samo nagađati.

Gledajući kandidacijsku listu pod nazivom Pokret zajedno, odmah na drugom mjestu iza Slavice Šote našla se je još jedna riječka „aktivistica“ i utemeljiteljica i administratorica facebook grupe Riječka enciklopedija Fluminensia, a njeno ime je Vedrana Spadoni Štefanić. Poznata je široj riječkoj javnosti kao kritičarka kazališnog intendanta Olivera Frljića i po svoja dva jaja s kojima je namjeravala pogoditi riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i dramaturga Marina Blaževića na ceremoniji otvaranja Riječkih ljetnih noći. S obzirom na to da joj to nije pošlo za rukom, jaja su završila u oku violonistice koja je ni kriva ni dužna zbog šoka završila u bolnici.

Šanse da itko od kandidata s kandidacijske liste Pokreta zajedno uđe u sabor su vrlo male, stoga će djelovanje Slavice Šote i njezinog Pokreta otpora vjerojatno ostati na razini građanskog aktivizma. To zapravo uopće nije tako loše ako i dalje budu ukazivali na društvene i političke nepravilnosti, te korupciju, ako se budu držali čvrsto svojih stavova i uvjerenja i naravno ako pojedini članovi te skupine svoje nezadovoljstvo budu iskazivali pristojnim i konstruktivnim putem, a ne lošim ciljanjem i letećim jajima.