Povežite se s nama

Vijesti

Slovenci samo Istru i Kvarner ostavili na “zelenoj listi” na Jadranu

Objavljeno

na
Broj novih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj u posljednje vrijeme ponovno u značajnom porastu, neke naše županije imaju zaista veliki broj novozaraženih, dok ipak ima i nekih županija u kojima je znatno povoljnija epidemiološka situacija.

U potonje, na našu sreću, spada i Primorsko – goranska županija, a sad posebno do izražaja dolazi nedavna inicijativa načelnika Županijskog stožera civilne zaštite, Marka Borasa Mandića, da se više ne smije cijela država gledati kao jedna cjelina prilikom donošenja mjera, već se to mora činiti po regionalnom ključu ovisno o lokalnoj situaciji.

Upravo to napravili su susjedi Slovenci, koji su veći dio Hrvatske stavili na žuti i crvenu listu, a što se tiče Jadranske Hrvatske, samo su Istra i Kvarner ostali na zelenoj listi.

“E ovo je DOBRA VIJEST za sve nas na Kvarneru! Vijest koja će razveseliti mnoge. Prije 10 dana sam poslao prijedlog na nadležne hrvatske i europske institucije da se procjena rizika covid19 kod putovanja vrši prema epidemiološkom stanju pojedine hrvatske regije, a ne ukupno za cijeli teritorij. I to nakon što je Hrvatska skinuta sa zelene liste od strane Slovenije. Sretan i zadovoljan da se je trud isplatio, Vlada Republike Slovenije je krenula epidemiološki mapirati i pojedinačno gledati svaku hrvatsku regiju. Kao što smo svojevremeno i mi gledali talijanske i slovenske regije! Ovo je izuzetno bitno za sve građane Kvarnera i Istre kod putovanja i kod dolaska turista. Vijest koja veseli”, poručio je Boras Mandić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram