Povežite se s nama

Sport

Slovenci slavili na biciklističkoj utrci King of Učka

Objavljeno

na
Drugo izdanje brdske biciklističke utrke King of Učka, na 22 km dugoj i usponom izuzetno zahtjevnoj stazi Ičići – Veprinac- Poklon – Vojak (Učka) okupilo je 115 sudionika iz pet zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Austrija, Poljska).

U ženskoj konkurenciji prvo je mjesto osvojila Slovenka Laura Šimenc (BK Umag) s vremenom 1:10:43, drugoplasirana je njena sunarodnjakinja Erika Jesenko iz Tima Somec MG.K Vis LGL, sporija tek sekundu, a treće je mjesto osvojila Hrvatica Dubravka Fazlić, BK Bumbar s vremenom 1:20:43.

U muškoj su konkurenciji sva tri prva mjesta osvojili Slovenci: 1. Kristjan Hočevar (mebloJOGI cycling team), koji je na vrh Učke stigao za 59 minuta i 36 sekundi, drugo Dean Bratuš s 1:00:16 i treće Matić Žumer iz KD Rog i vremenom 1:01:34.

Iako se radi tek o drugom izdanju utrke, ona je već uspjela prerasti u turistički proizvod jer je stvorila novu sliku destinacije Opatijske rivijere u posezoni, naglasila je direktorica TZ Ičići Tatjana Bartulin.

Ovaj vrhunski sportski događaj daje novi brand destinaciji, animira čitavu lokalnu zajednicu u posezoni, što je u skladu s opatijskom strategijom razvoja turizma, istaknuo je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram