Povežite se s nama

Vijesti

“Slučaj” iz Viškova: Matko Škalamera oslobođen optužbe da je prijetio povratniku iz Srbije

Objavljeno

na
Slučaj Matko Škalamera – Dobrivoje Arsić, zbog incidenta na parkiralištu dobio je i svoj sudski epilog. Matko Škalamera je oslobođen optužbe, a Novi list piše da Općinsko državno odvjetništvo neće uložiti žalbu na takvu presudu.

Radi se o slučaju iz kolovoza 2019. godine, koji se vodio na Općinskom sudu u Rijeci. Povratnik Dobrivoje Arsić prijavio je Matka Škalamerua, HGSS-ovca zaposlenog u Ravnateljstvu civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova u Rijeci, za prijetnje i fizički napad motiviran nacionalnom mržnjom.

Srpsko narodno vijeće, uz suglasnost Dobrivoja Arsića, podnijelo je kaznenu prijavu 21. kolovoza 2019. godine za kazneno djelo prijetnje, nanošenje tjelesnih povreda te uznemiravanja protiv nepoznatih počinitelja.

Temeljem te prijave, Matku Škalameri, HGSS-ovcu, pročelniku Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, bio je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti protiv Dobrivoja Arsića

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća tada je bio Boris Milošević, a Milorad Pupovac  predsjednik Savjeta SNV-a. Oni su održali konferenciju za medije Kluba zastupnika SDSS-a na temu: “Napad na Srbe s područja Knina“, naglašavajući da su u pitanju zločini iz mržnje.

“Dan prije incidenta u Uzdolju u Viškovu, na parkiralištu ispred stambene zgrade je napadnut Dobrivoje Arsić. Rasprava je krenula oko parkirališta, a završila je na ‘majci četničkoj’. Dobio je šakom u prsa i završio u bolnici u predinfarktnom stanju”, ustvrdio je 23. kolovoza 2019. godine Milorad Pupovac.

Kad Matko Škalamera uhićen isti dan je bio suspendiran u Ravnateljstvu civilne zaštite u MUP-a u Rijeci. U medijima je krenuo linč protiv Škalamere, ali i skupovi podrške u čemu je prednjačila Armada.

MUP je prvog dana kad je Škalamera bio priveden, izdao priopćenje o tome da će Škalamera biti udaljen iz službe, no kad je istražni sudac odlučio da se može braniti sa slobode, Škalamera je vraćen na posao u Ravnateljstvo civilne zaštite.

Slučaj je sad dobio i pravni epilog: Matko Škalamera, poznati HGSS-ovac, alpinist i zaposlenik civilne zaštite u sastavu MUP-a, oslobođen je svih optužbi.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram