Povežite se s nama

Vijesti

Smanjene rezerve krvi, upućen poziv darivateljima

Objavljeno

na
Kao i svake godine, tijekom turističke sezone u bolnicama su povećane potrebe za krvlju jer se i broj ljudi dolaskom turista povećava. Provjerili smo kakva je situacija u Primorsko-goranskoj županiji, javlja Radio Rijeka.

“Naše rezerve u Kliničkom zavodu za tranfuzijsku medicinu krvi su snižene. Ide nam, naravno blagdan 15. i vikend koji slijedi nakon toga, tako da molimo darivatelje da dođu darivati krv sutra do 19 sati, a na Kastvu smo u subotu 17. kolovoza”, pozvala je na darivanje krvi transfuziologinja Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu riječkog KBC-a Snježana Skorup Buneta.

Zavod opskrbljuje dozama krvi tri županije: Primorsko-goransku, Istarsku i Ličko-senjsku, zato rado čekaju sve darivatelje, a posebno krvnih grupa A+, 0+ i 0-, kaže Skorup Buneta.

Ivo Vidotto, predsjednik Savjeta Dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka naglasio je izvanrednu suradnju s transfuziologijom. “Suradnja između nas i Kliničkog zavoda za tranfuzijsku medicinu je stalna i mi šaljemo darivatelje na transfuziju putem SMS-a ili direktnim telefonskim zvanjem, tako i organiziranjem raznih akcija kao što je ova u subotu na Šporovoj jami na Kastvu”, naglasio je Vidotto.

Zadovoljan je suradnjom, ali Vidotto je uputio i apel. “Ja bih zamolio sve one koji možda nisu darivatelji, a mogli bi biti, da učine taj mali korak jer time će učiniti jednu veliku stvar za naše zdravstvo”, zaključio je.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram