Povežite se s nama

Vijesti

Smeće ponovno stvara probleme Viškovu

Objavljeno

na
Odlagalište Marišćina već je dugo vremena jedan od većih problema na širem riječkom području, a njegovom rješavanju i dalje se nazire “sretan kraj”. Bura koja je tijekom protekla dva dana pogodila Kvarner donijelo je i probleme stanovnicima Viškova po kojem je doslovno letjelo smeće, kako u svom najnovijem priopćenju navode iz udruge Krizni eko stožer Marišćina, koje prenosimo u cijelosti:

“Riječku Čistoću ponovno smo pozvali na odgovornost i zatražili obrazloženje njihove nesposobnosti u gospodarenju otpadom. Ponovno smo svjedoci okom vidljivog onečišćenja okoliša koje pod upravom KD Čistoća d.o.o. Rijeka uzrokuje smeće s deponija Marišćina.

Priložene slike prikazuju smeće nekontroliranog sadržaja sa deponija Marišćina koje zbog orkanske bure tijekom noći s 04.03.2015. na 05.03.2015. leži razbacano po šumi i naseljenom području Općine Viškovo.

Inspekcija zaštite okoliša je prije dvije godine riječkoj Čistoći dala jasnu uputu da se deponijsko tijelo mora prekrivati tzv. zaštitnom folijom. Čistoća dosadašnjim primjerom ne samo da ne posjeduje sposobnost kontrole širenja nemogućeg smrada smeća sa Marišćine, na koje se gotovo svakodnevno žali lokalno stanovništvo, ona do sada uslijed vremenskih neprilika, niti jedanput nije uspjela okoliš zaštiti od smeća kojim gospodari. Uputa inspekcije se stoga ili bahato ignorira ili folija očito nikada i nije bila pravo rješenje.

O aktualnim sramotnim okolnostima ponovno smo informirali Inspekciju zaštite okoliša i pozvali na izlazak na teren, te sankcioniranje onečišćivača.

Pozivamo sve odgovorne u lancu gospodarenja otpadom riječke regije i Primorsko – goranske županije, a prije svega načelnicu Općine Viškovo Sanju Udović, župana Zlatka Komadinu, gradonačelnika Vojka Obersnela  i direktora KD Čistoća d.o.o. Bojana Jurdanu da osobno posjete Marišćinu i javnosti objasne propuste, plan sanacije i prevencije ovakvih propusta u budućnosti.

Deponij Marišćina se nikada nije mogao nazivati privremenim rješenjem, kako su ih mnogi nazivali obmanjujući tako javnost.

Deponij je tu, smrad i smeće su daleko od kontroliranih uvjeta, suvremenog centra i ceste nema, svi rokovi su probijeni, a za posljedice nitko ne odgovara”, stoji u priopćenju koje potpisuje Josip Katalinić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram