Povežite se s nama

Mozaik

Smoqua 4. Festival queer i feminističke kulture i ove godine u Rijeci

Objavljeno

na

Foto: Sara Pavičić

Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ poziva sve zainteresirane na 4. međunarodni festival queer i feminističke kulture Smoqua, koji se održava od 15. do 17. listopada 2020. godine u Rijeci, a kojim LORI želi obilježiti svoj „okrugli“ 20 rođendan.

Smoqua unatoč okolnostima ove godine (uživo i/ili putem online platformi) okuplja više desetaka umjetnika/ice i aktivista/kinja te goste i gošće iz Hrvatske i inozemstva. Posjetitelji i posjetiteljice mogu očekivati izložbe, panel rasprave, radionice, performanse i druge sadržaje kroz razmjene znanja i iskustava u ugodnom ozračju. Od mnoštva aktivnosti možda je najbitnije spomenuti izložbu „20 godina LORI“ koju otvara Queer tango na Korzu te Queer-UP! Party s nastupom multimedijalne švedske glazbenice GNUČČI i drag belgijske umjetnice Eve Is Sick of Adam.

Tema festivala je Semo qua (fiumano: Tu smo), a kako udruga LORI slavi 20 godina postojanja kao prva registrirana lezbijska organizacija u Hrvatskoj, svi će sadržaji propitivati predrasude i “pozivati” na njihovo promišljanje.

Festival od 2017. godineorganizira Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“u suradnji s udrugom PaRiter, Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i platformom Građanke svom gradu. Udruga LORI kao glavna organizatorica događaja će naravno poštivati sve mjere i preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a kako bi Smoqua protekla u sigurnom i veselom ozračju.

Smoqua je dio programskog pravca Kuhinja u okviru programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram