Povežite se s nama

Mozaik

Snijeg i zahlađenje najavljuju otvaranje skijaške sezone na Platku

Objavljeno

na


Pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić i direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič komentirali su za Hrvatsku radioteleviziju najavljeno zahlađenje i vremenske uvjete pogodne za snježnu rekreaciju na Platku.

„Kada smo krenuli u projekt Platak, jedan od ciljeva je bio osigurati uvjete za cjelogodišnju rekreaciju i sport na našem brdu uživanja. Od 2015. do 2022. godine bilježimo iznimno povećanje broja posjetitelja tijekom cijele godine. Osmislili smo brojne sadržaje za svačiji ukus, građani sve više borave na Platku, a posebno nas veseli vidjeti registracije gostiju iz cijele zemlje. U 2022. godini smo otišli korak dalje i ponudili dodatne sadržaje našim gostima, ali smo pažnju posvetili i prilagodbi infrastrukture za osobe s invaliditetom. Naime, postavljena je nova podloga pogodna za košarku u kolicima na košarkaškom igralištu, osigurani su hand-bikeovi te je prilagođen pristup roštiljima i sanitarnim čvorovima za osobe u kolicima“, izjavila je pročelnica Šišić.

Na Platku je snijeg već počeo padati, a direktor Udovič je istaknuo kako nas prema trenutačnoj prognostičkoj slici očekuje dovoljna količina padalina, što znači i otvaranje skijališta.

„Ako prognoza ostane nepromijenjena, do četvrtka očekujemo barem 20 cm snijega. Za isti je dan najavljeno i zahlađenje, a naš sustav za zasnježenje kojeg uključujemo u četvrtak je spreman. Sustav će raditi do ponedjeljka budući su nam potrebna četiri dana za otvaranje skijališta. To znači da naši posjetitelji mogu očekivati i noćno skijanje od utorka s obzirom na to da smo sanirali rasvjetu na Platku.

Platak je odredište koje funkcionira 365 dana u godini i najveći je projekt u Primorsko-goranskoj županiji koja ulaže značajna sredstva u njegovo unaprjeđenje. Bilježimo izvrsnu posjećenost, kako zimi, tako i ljeti“, istaknuo je Udovič te dodao da je u prošloj godini na Platku boravilo 110.000 posjetitelja. Brojka od 65.000 posjetitelja u zimskom i 45.000 posjetitelja u ljetnom periodu opravdava ulaganja u ovu lokaciju, naglasio je.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže