Povežite se s nama

Sport

Sopić: Ja ne mogu gledati da neki po terenu pate, a drugi se šeću

Objavljeno

na
Emocijama naelektrizirani derbi između Dinama i Rijeke započela su dva nova lica na klupama suprotstavljenih klubova – Sergej Jakirović sučelio se Željku Sopiću protiv kluba kojemu je donedavno bio trener.

Sopić se u startu postavio beskompromisno, kakav je uostalom i inače, te je odlučio već u ranoj fazi zamijeniti braniča za kojega je procijenio da mu remeti koncept igre.

Naime, u 23. minuti sa zagrijavanja je pozvan Ivan Smolčić, a prema klupi se nevoljko zaputio portugalski defanzivac Danilo Veiga.

Portugalac je na klupi za rezerve imao izljev bijesa i razočaranja te su ga suigrači morali smirivati, naknadno i pomoćni trener Đalović.

Dakle, nije dugo trebalo da novopečeni trener Rijeke pokaže svoj čvrst stav te da neće imati razumijevanja za one koji ne pokažu svoj maksimum zalaganja.

Dodajmo i da je u 64. minuti Sopić dobio žuti karton zbog opetovanih prigovora upućenih sucu Patriku Kolariću.

Također, zanimljiva se situacija dogodila i u drugom poluvremenu. Sopić je u 58. minuti poslao signal da iz igre izlazi Bruno Goda te da ga mijenja francuski veznjak Naïs Djouahra. Međutim, samo 22 minute kasnije istog tog Djouahru Sopić je izvadio iz igre i ubacio Alena Grgića. Zaista, neki će se morati prilagoditi za jedan sasvim drugačiji nogometni pristup, pišu Sportske novosti.

– Nismo imali neku ideju, samo smo htjeli odgovoriti Dinamu. Od prve minute osjetio se manjak energije, imali smo neke igrače za koje sam očekivao da će podići taj nivo, ali to od njih nisam dobio. Svejedno mi je gubim li 1:0 ili 3:0 ako ne dobijem ono što sam htio. Mi, doduše, nismo naučili da ovakav ritam ovih utakmica, Lille pa sada Dinamo, dečkima ništa ne zamjeram, samo se nadam da će ubuduće biti bolje. Stvorili smo neke prilike sa 16 metara – kad sam ja igrao, to se smatralo šansom, a danas se ne čini tako, no nema veze. Nešto se tu pitalo i Dinamo. Postoje treneri koji se pomire s porazom, ja nisam takav. Ja ne mogu gledati da neki po terenu pate, a drugi se šeću. Ja, dok sam trener Rijeke – to se neće događati. Moram reći da su neki igrali konstantno zadnje tri utakmice, razmišljali smo kome ćemo dati priliku jer smo tanki s kadrom. Za četiri dana imamo jako bitnu utakmicu, bit će puna Rujevica i motivacije ne bi smjelo faliti. Na kraju krajeva Dinamo je bio bolji i treba im čestitati. Okrećemo se sljedećem susretu, mi ćemo napraviti sve da prođemo Lille, a s ovakvim navijačima mislim da su nam šanse 50-50 – poručio je Sopić, prenose SN.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže