Povežite se s nama

Crna kronika

Španjolac i Peruanka u riječkom pritvoru zbog švercanja ilegalnih migranata

Objavljeno

naOpćinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave ličko-senjske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja dvoje osumnjičenika, državljanina Španjolske (1981.) i državljanke Perua (1992.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 9. veljače 2020., zajedno i dogovorno, u nakani da se okoriste za trenutno neutvrđenu ukupnu imovinsku korist, u mjestu Vrhovine u kamper vozilo inače registrirano za prijevoz do sedam osoba, kojim je upravljao prvoosumnjičenik, dok se drugoosumnjičenica nalazila u vozilu u svojstvu suvozača, preuzeli i u unutrašnjost vozila smjestili pakistanske državljane, sve u namjeri da ilegalnim migrantima omoguće izbjegavanje granične kontrole i izlazak iz Republike Hrvatske. Osumnjičenike su u njihovoj namjeri spriječili policijski službenici koji su ih zaustavili u blizini Senja.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv dvoje osumnjičenika zbog opasnosti od bijega, navodi DORH u objavi.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram