Povežite se s namaU petak 10.04 u dvorani Mladosti na Trsatu održan je koncert klape Intrade, klape Cambi (K.Kambelovac) i njihovog posebnog gosta Tedija Spalata. U cijelu priču su nas uveli slavuji klape Cambi s pjesmom “Kriva karta” i uvodnim riječima pozdrava riječkoj publici.

Usljedile su brojne uspješne pjesme poput “Moreš li razumit”, “Neprolazna”, “Od zipke do križa”.  Uskoro se pridružio i Tedi Spalato koji je uz pjesme “More snova” i “Sve ću preživit”, oduševio publiku sa fantastičnom izvedbom pjesme “Dalmatino povišću pritrujena” u znak sjećanja na Ljubu Stipišića. Uslijedio je dolazak klape Intrade koja je  svojim poznatim izvedbama digla riječku publiku na noge.

Pjevalo se, plesalo, a u zraku se osjećao nevjerojatan osjećaj sreće i ljubavi Riječana prema klapskoj pjesmi. Dvorana Mladosti je bila popunjena i tražilo se mjesto viška, no i oni koji su ostali stajati iskoristili su svoje plesne adute. Sve u svemu, ovaj koncert je dokaz da su klapske pjesme vrijednost s kojom se možemo ponositi i koju trebamo očuvati.

Klapa Intrade oprostila se s publikom uz pjesmu “Kapetane tribali bi doma”. Dvorana Mladosti se ispraznila, svijetla su se ugasila, ostalo je sjećanje na predivno provedenu večer uz zvuke dalmatinskog melosa.