Povežite se s nama

Sport

Sportske zvijezde zaigrale na novoobnovljenom zametskom košarkaškom igralištu u humanitarnoj utakmici

Objavljeno

na
Na košarkaškom igralištu Sportsko-rekreacijskog centra Zamet, obnovljenom u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva, proteklog vikenda održana je humanitarna košarkaška utakmica, na kojoj su se riječki i hrvatski olimpijci, među kojima i proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa, pokazujući svoje sportske vještine prikupljali sredstva za riječku udrugu Koga briga.

Zelenu ekipu s voditeljima Lucianom Sušnjem i Predragom Slobodom činili su Marino Baždarić, Marin Lovrović, Siniša Štemberger, Paolo Marinelli, Slaven Radojčić, Zoran Oštrić, Ivan Kapov, Miloš Milošević i Aramis Naglić.

Bijelu ekipu s voditeljima Orlando Rivettiem i Perom Galogažom činili su Marko Strahija, Dino Stipčić, Mirza Džomba, Mirko Šćekić, Ante Kapov, Milan Radojčić, Mario Šivolija Jelica, Alvaro Načinović, Sanja Jovanović, Milan Vukajlović, Siniša Kelečević i Dino Rađa.

Natjecao se i trener Košarkaškog kluba Zamet Milan Vukajlović, koji je inicirao uređenje košarkaškog igrališta. Tako su protekle godine kroz Riječki program lokalnog partnerstva postavljena četveroslojna sportska akrilna podloga i novi koševi s nosačima, dok su ove godine nabavljene tribine sa 72 mjesta te oslikan zapadni zid novoobnovljenog igrališta, a slijedi još postavljanje klupica i koševa za smeće.

Riječki program lokalnog partnerstva podrazumijeva da dio sredstava iz gradskog proračuna osigurava Grad Rijeka, a u dvije godine za ovu svrhu izdvojeno je 62,5 tisuća kuna, dok su provoditelji projekta dužni kroz volonterski rad i donacije osigurati dio sredstava i radova. Tako su protekle i ove godine održane Gospodarske igre, na kojima su se natjecali zaposlenici tvrtki koje su plaćanjem kotizacije osigurale sredstva za obnovu igrališta, a financijsku podršku pružila je i Primorsko-goranska županija.

Utakmicu su organizirali Košarkaški klub Zamet, Riječki sportski savez te Gradski košarkaški savez.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže