Povežite se s namaUčenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci tijekom protekle su školske godine (2016/2017.) radili na brojnim projektima humanitarnog karaktera. Među posljednjima se ističe suradnja Odjela za industrijski dizajn s KBC-om Rijeka, kroz pomoć u oblikovanju i oplemenjivanju prostora različitih karaktera i namjena. Suradnja je dugoročnog oblika i kroz nju se primarno osluškuju potrebe malih pacijenata i njihovih roditelja.

Učenici Odjela za industrijski dizajn vođeni profesoricom Sanjom Stevanović (mag. dizajna, prof. savjetnik) nastojali su oživjeti prostor radiološke dijagnostike Kliničkog zavoda za radiologiju na lokalitetu Kantrida dodavanjem i umetanjem funkcionalno-dekorativnih elemenata te na taj način najmlađim korisnicima odvratiti pozornost od “strašnih strojeva i sivih zidova”. Tehnika izrade bila je kombinirana, a radovi su zaštićeni prozirnim lakom ili folijom, kako bi se u svakom trenutku mogli održavati u skladu sa specifičnim zahtjevima prostora.

U projektu su sudjelovali učenici 2. B razreda; Marko Augusti, Robert Miško Beki, Mirta Ninić, Jana Petković, Ijan Prelac, Tessa Prgomelja-Kanjuh, Ena Spasić, Lucia Ugrčić i Roko Valenta. Na prigodnom okupljanju na Kantridi učenicima je zahvalnice uručila dr.sc. Danijela Veljković Vujaklija, v. d. pročelnice Odjela za dječju, muskuloskeletnu radiologiju i uroradiologiju. Ovakav oblik suradnje će se na obostrano zadovoljstvo nastaviti i ove školske godine, a izbor prostora i kreativni zadaci prilagoditi bolničkim prioritetima.

PU3