Povežite se s nama

Vijesti

Stanari u Tizianovoj imaju problema s parkiranjem, izgradnja na terenu ex Instalatera gotova tek 2022. godine

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELLGradski vijećnik Josip Kukuljan je na protekloj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke tijekom Aktualnog sata iznio kako stanari zgrada u Tizianovoj ulici imaju velikih problema s pronalaskom parkirnih mjesta otkako su na području bivšeg Instalatera započeli radovi na izgradnji poslovno-stambenog kompleksa.

Zanima ga što se trenutno događa na gradilištu i kada se očekuje završetak radova?

Uskoro je stigao odgovor gradonačelnika kojeg prenosimo u cijelosti:

“Prema informacijama Odjela gradske uprave za komunalni sustav, radovi na izgradnji stambeno – poslovnog kompleksa na području Rastočina izvode se na terenu ex Instalatera koji  je u privatnom vlasništvu. Temeljem važećih pravnih normi investitor je ovlašten ograditi navedeni prostor u privatnom vlasništvu. S obzirom na veličinu i zahtjevnost cijelog zahvata, projekt će se realizirati u fazama. Prva faza uklanjanja postojećih objekata završena je te slijede radovi na izgradnji zaštite građevne jame, zbog čega je od lipnja 2019. godine na  snazi privremena prometna regulacija prometa Tizianovom ulicom.

Vozila se mogu parkirati na javnoj prometnoj površini samo na onim mjestima na kojima je obilježen parkirni prostor. Na Tizianovoj ulici parkirna mjesta su označena  na južnoj strani ulice i pod naplatom su. Odvojak ulice od glavne trase Tizianove ulice do prostora bivšeg Instalatera dvosmjerna je nerazvrstana cesta u javnoj uporabi. Sukladno potrebnim širinama za odvijanje dvosmjernog prometa, tu nije moguće označiti parkirna mjesta sukladno zakonskim propisima.

Nažalost, radi rekonstrukcije Krešimirove ulice, pojačano je opterećenje ovog koridora, što je rezultiralo i opterećenjem parkirališta u tom dijelu grada.

Završetak gradnje cijelog kompleksa, prema dinamičkom planu investitora, predviđen je tijekom 2022. godine”, odgovorio je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram