Povežite se s namaHDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke, Kristjan Staničić, danas je u centru grada održao konferenciju za medije na kojoj je otkrio neke od svojih planova ukoliko preuzme Korzo 16.

“Kao gradonačelnik Rijeke podići ću brigu o zdravstvu”, poručio je građanima Staničić te podsjetio na činjenicu da je zdravstvo u teškoj situaciji u cijeloj zemlji pa tako i u Rijeci te pritom napomenuo da stanje u riječkim bolnicama nije na zavidnoj razini pogotovo kada je riječ o dotrajalim zgradama i opremi.

Iako KBC ulaže znatna sredstva u poboljšanje uvjeta potrebno je učiniti i više i bolje kako bi skrb o pacijentima u bolničkom sustavu bila na još višoj razini. Staničić ukazuje na nedostatak razumijevanja i odgovornog ponašanja gradske vlasti kada je riječ o liječenju građana Rijeke. A da je tome tako potvrđuje i činjenica da se iz gradskog proračuna za zdravstvo izdvaja tek 0,1 posto. U zadnje dvije godine izdvojeno je svega 2 milijuna kuna za nabavku opreme i izgradnju tople veze između dviju zgrada na lokaciji Kantrida.

Prisutan je i odljev kadrova u riječkom zdravstvu, podsjeća Staničić te dodaje da se on kao kandidat za gradonačelnika zalaže za zadržavanje kvalitetnih i sposobnih liječnika i medicinskog osoblja. Najavljuje da će, kao gradonačelnik, brinuti da bolnička skrb bude na još višoj razini te potaknuti izgradnju bazena na Školjiću za potrebe osoba s poteškoćama u razvoju.

– Cilj mi je, poručuje Staničić, poboljšati zdravstvenu skrb svim pacijentima kao i uvjete samog liječenja a to, prema njegovim riječima, može napraviti samo jedan odgovoran gradonačelnik koji se odgovorno odnosi prema imovini i prema gradskom proračunu kao i građanima Rijeke. Podsjeća da za razliku od aktualnog gradonačelnika Obersnela dolazi iz realnog sektora i ne daje pusta obećanja te ima iskustva u vođenju velikih projekata i velikih sustava. Mišljenja je da Obersnel zbog pustih nerealiziranih obećanja mora svoju poziciju gradonačelnika prepustiti sposobnijim i kvalitetnijim ljudima s vizijom budućnosti Rijeke.

Staničić smatra da jedino HDZ trenutno može kvalitetno voditi grad Rijeku, a to će se pokazati i nakon predstojećih lokalnih izbora. “Građani Rijeke željni su promjene vlasti, toga smo svjesni i ponudit ćemo im konkretne projekte. Fokus našeg programa su gospodarstvo, poduzetništvo i nova radna mjesta”, ističe Staničić te dodaje da će kao gradonačelnik učiniti sve da Rijeka bude grad po mjeri čovjeka, mjesto gdje će ljudi dostojanstveno živjeti.