Povežite se s nama

Vijesti

Staraj: Svima u Mošćeničkoj Dragi je završila samoizolacija, nema novih slučajeva zaraze

Objavljeno

naNačelnik Mošćeničke Draga, Riccardo Staraj, prošlog je mjeseca izvijestio o dva slučaja zaraze koronavirusom na području njegove općine, a tada se naročito problematičnim pokazalo što su se zaraženi kretali i u javnosti.

Loš scenarij širenja zaraze je ipak izbjegnut.

“Prema zadnjim službenim informacijama dežurnog epidemiologa dr. Marija Sušnja, sve osobe kojima je određena samoizolacija na području Općine Mošćenička Draga su dobrog zdravstvenog stanja bez simptoma. Samoizolacija je završila za sve osobe i zaraženih nema. Dvoje zaraženih osoba koji se nalaze na bolničkom liječenju su stabilne. Možemo zaključiti da je situacija u kod nas pod kontrolom, štoviše vrlo zadovoljavajuća s obzirom na činjenicu da su se zaražene osobe kretale u javnosti te imale kontakte s mještanima. Nasreću, u ovom trenutku, nema zaraženih.

I dalje stoji preporuka da se potencijalni kontakti sa zaraženima jave dežurnom epidemiologu, osobito oni koji imaju bilo kakve simptome. Dobra vijest iz M. Drage ne znači da se svi moraju opustiti i socijalizirati, naprotiv, valja se i dalje držati strogih uputa i poštivati mjere koje su određene zakonom. Novih zaraženih može još uvijek biti, pa i onih koji su zdravi, a prenose virus na druge koji su u rizičnoj skupini. Osobe koje nisu u samoizolaciji mogu se kretati/ići u kratku šetnju, ali bez socijalnih kontakata. Mimoilaženje na dva metra uz kimanje glavom. Nikakvi razgovori sa susjedima/prijateljima/rođacima. Tko se toga ne može pridržavati neka ne izlazi iz kuće. Zdrave osobe ne moraju vani nositi maske, ali ih svakako moraju staviti prilikom ulaska u trgovinu, ambulantu i ljekarnu. Poželjno je da nosite i rukavice. Nemojte zaboraviti na često pranje ruku toplom vodom, sapunom i dezinfekcijskim sredstvom”, napisao je Staraj u svom izvještaju u stanju u M. Dragi.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram