Povežite se s nama

Crna kronika

Stariji Opatijac uhićen zbog porezne utaje nakon prodaje auta

Objavljeno

na
Policijski službenici Policijske postaje Opatija, u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta ove Policijske uprave, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela.

Sumnjiči se da je u cilju pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi tijekom svibnja 2019. godine na osobno vozilo marke Peugeot stavio nepripadajuće registarske oznake i broj šasije s drugog vozila pa ga prodao dovodeći svjesno u zabludu kupce. Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno je i  osobno vozilo marke VW Touareg koje je uvezao iz strane države, a pritom nije platio obvezni porez, te je i na to vozilo montirao nepripadajuće registarske oznake. Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 20 tisuća kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, poradi sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela dva krivotvorenja isprava, prijevara i utaja poreza ili carine, 61-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram