Povežite se s nama

Crna kronika

Stariji Riječanin prevaren za više tisuća kuna kupnjom lažne zlatne narukvice

Objavljeno

naPolicijski službenici I. policijske postaje Rijeka zaprimili su prijavu o počinjenju kaznenog djela prijevare na štetu 78-godišnjeg hrvatskog državljanina. Prema dosad utvrđenom, za sada, nepoznata muška osoba oštećenog građanina je dovela u zabludu predloživši mu da otkupi zlatnu narukvicu. Nakon isplate od nekoliko tisuća kuna 78-godišnjak  je provjerom kod ovlaštenih zlatara utvrdio kako narukvica nije zlatna i da je prevaren.

I ovaj događaj opisuje poznati način prijevare s prodajom lažnog nakita stoga i ovom prilikom pozivamo građane na oprez te da ne vjeruju nepoznatim osobama kod bilo kakve kupoprodaje koje, dovodeći ih u zabludu, nastoje ostvariti protupravnu imovinsku korist.

Podsjećamo da se vrijedni predmeti ne kupuju na ulici od nepoznatih osoba već u ovlaštenim trgovinama ili zlatarnama. Napominjemo k tome kako su starije osobe vrlo često meta počinitelja ovakvih kaznenih djela. Prevarante karakterizira drskost u ponašanju, snalažljivost, odvažnost, autoritativni nastup, pričljivost, suosjećanje, brzina, kao i upornost u nagovaranju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram