Povežite se s nama
U subotu nešto malo poslije 12 sati u samom centru Opatije došlo je do vrlo teške prometne nesreće nakon što je vozaču autobusa slovenskih registarskih oznaka pozlilo te je udario u jedan osobni automobil koji je nailazio iz suprotnog smjera te je uštetio i osam parkiranih automobila uz cestu, o čemu je portal Fiuman.hr prvi izvijestio.

Policija je u ponedjeljak objavila nešto detaljnije informacija o tom slučaju. Potvrđeno je kako je uzrok nesreće slovenski vozač autbusa, a otkrivena je i prva procjena štete.

“U događaju koji se zbio u Opatiji, u Ulici Maršala Tita kod kbr. 102,  18. srpnja oko 12,30 sati, oštećeno je devet osobnih vozila i jedan autobus, a tri su osobe zatražile liječničku pomoć.

Riječ je o vozaču osobnog vozila marke ford vukovarske registarske oznake koji je teže ozlijeđen, dok je lakše ozljede zadobilo dijete iz istoga vozila. U navedeno je vozilo udario autobus marke mercedes kojim je iz suprotnog smjera, odnosno, iz smjera Lovrana u smjeru Rijeke, upravljao 48-godišnji slovenski državljanin. Liječničku pomoć zatražio je i vozač autobusa te je naknadno utvrđeno da je istome  u vožnji pozlilo te je autobusom prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je udario u ranije navedeno vozilo, a nakon toga u osobna vozila koja su bila parkirana uz lijevi rub kolnika.

Prema prvim procjenama ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 300.000 kuna”, otkrili su iz policije, iako se iz neslužbenih izvora može doznati kako će konačna procjena štete biti prilično viša od te brojke.