Povežite se s nama

Vijesti

Stigla odluka Croatia Airlinesa, obustavlja se let Rijeka – München

Objavljeno

na


Croatia Airlines izdaje priopćenje za javnost, uslijed prekida pojedinih linija zbog pandemije koronavirusa. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U skladu s najaktualnijom situacijom u vezi sa zarazom koronavirusa u Hrvatskoj te sukladno najnovijim mjerama zaštite i preporukama nadležnih hrvatskih javnozdravstvenih tijela, Croatia Airlines od danas do daljnjega obustavlja planirane letove iz međunarodnih odredišta u svoja hrvatska odredišta na jadranskoj obali – Split, Dubrovnik i Rijeku.

Konkretno, obustavljaju se međunarodni letovi Split – Frankfurt – Split, Split – München – Split, Dubrovnik – Frankfurt – Dubrovnik i Rijeka – München – Rijeka, a putnici s navedenih letova do svojih krajnjih odredišta bit će prevezeni preko Zagreba, čime će se hrvatskim javnozdravstvenim vlastima istodobno omogućiti i olakšati zdravstveni nadzor nad putnicima u zračnom prometu.

Putnici s otkazanih letova, osim mogućnosti da putovanje do svojih krajnjih odredišta nastave preko Zagreba, imaju pravo i na promjenu datuma leta ili povrat novca u slučaju da u cijelosti odustanu od putovanja.

Osim toga, zbog aktualne situacije s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj, čije se negativne posljedice izravno osjećaju u smanjenoj potražnji za letovima i odustajanju putnika od putovanja, u kompaniji se trenutno razrađuje scenarij vezan za izmjene u sezonskom letenju, čiji je početak bio planiran uoči Uskrsa. Taj scenarij uključuje i promjenu u planiranom početku letenja na dvije nove ovogodišnje sezonske linije Zagreb – Sofija i Zagreb – Podgorica.

Najaktualniji red letenja, odnosno informacije o letovima koji se nastavljaju obavljati uz određene promjene u polascima i odlascima, te letovima koji se privremeno obustavljaju, ažurno se objavljuju na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr.

Napominjemo da su moguće i dodatne ad hoc promjene u već izmijenjenom redu letenju, o čemu će putnici i cjelokupna javnost, također, pravodobno biti obaviješteni.

Putnike ljubazno molimo da se za sve informacije obrate u Kontakt centar Croatia Airlinesa na telefone 6676 555, 072 – 500 505 ili na posebni broj 0800 -7777, koji je dodatno uspostavljen za ovu kriznu situaciju. Radno je vrijeme Kontakt centra svakoga dana u tjednu od 8 do 20 sati. Također, prodajno osoblje Croatia Airlinesa dostupno je i na e-mail contact@croatiaairlines.hr

Ured za upravljanje kriznim situacijama i izvanrednim događajima Croatia Airlinesa od 23. siječnja o.g. kontinuirano prati razvoj situacije s korona virusom, odnosno sve aktualne informacije i preporuke hrvatskih i međunarodnih nadležnih institucija i udruga (Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Star Alliance, IATA) te sukladno istima planira i poduzima potrebne korake, što uključuje i obavještavanje interne javnosti tvrtke. Nadalje, 10. ožujka aktiviran je i Krizni stožer tvrtke za krizne situacije.

U tom kontekstu Croatia Airlines će i svoje poslovanje i dalje usklađivati i prilagoditi na najveću moguću dobrobit putnika, svojih zaposlenika i cjelokupnog stanovništva Republike Hrvatske.” – navodi u priopćenju nacionalni avioprijevoznik, javlja AvioRadar.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram