Povežite se s nama

Vijesti

Štimac: Jedna starija žena je na respiratoru na Sušaku, ali je stabilno

Objavljeno

na
Ravnatelj KBC-a Rijeka, Davor Štimac, početkom ovog tjedna uveo je, prema svemu sudeći, pohvalnu praksu svakodnevnog izvještavanja javnosti o stanju u njegovoj bolnici.

Javnosti se tako obratio i ove srijede, 25. ožujka.

“Situacija je stabilna, stanje se nije promijenilo u odnosu na jučerašnje, imamo 26 pozitivnih pacijenata na koronavirus u bolnici. Jedna pacijentica je preseljena na respirator, radi se o osobi preko 60 godina. Stanje njezino je stabilno, a trenutno je smještena u jedinici intenzivne njege na Sušaku, tamo imamo jedan izdvojeni dio gdje planiramo staviti prvih nekoliko pacijenata koji će biti na respiratorima. To je prvi takav slučaj, ona je pod najboljim mogućim nadzorom i pratit ćemo narednih dana njezino stanje. Ostali bolesnici su na Klinici za infektologiju i u stabilnom su stanju. Nekoliko njih je u izolacijskim jedinicama i imaju težu kliničku sliku”, otkrio je Štimac te otkrio da se za još nekoliko osoba čekaju nalazi.

“Što se tiče novih slučajeva, to su epidemiološki podatci, a mi ćemo izvještavati o onima koji su primljeni u bolnicu. Ja bih još jednom istaknuo da se u bolnici na svim našim klinikama nalazi oko 360 hospitaliziranih bolesnika mimo ovih koji imaju koronavirus, najviše ih je na Klinici za internu medicinu 69 i Klinici za kirurgiju 65, te 35 na Klinici za onkologiju. Struktura bolesnika koje liječimo su oni najteži slučajevi”, poručio je Štimac.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram