Povežite se s nama

Vijesti

Štimac: U KBC-u Rijeka je 26 osoba zaraženo koronavirusom, a imamo još 370 ležećih bolesnika

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELLRavnatelj KBC-a Rijeka, Davor Štimac, izvijestio je javnost o trenutnom stanju u svojoj bolnici.

“U KBC-u danas imamo 23 bolesnika na Klinici za infektologiju, a troje ih je smješteno na Klinici za otorinolagoriogiju. Sve to su bolesnici zaraženi koronavirusom. To su dva bolesnika više u odnosu na ponedjeljak. Nitko još nije u respiracijskom centru, ali imamo troje nešto težih bolesnika koji imaju naglašenije promjene na plućima”, otkrio je Štimac.

Bolnica i dalje svakodnevno ima stotine bolesnika o kojima mora brinuti, nevezano uz koronavirus.

“Što se tiče same bolnice, imamo 370 ležećih bolesnika u ovom trneutku što je otprilike dvostruko manje nego što ih inače imamo. Najviše pacijenata je na klinikama za kirurgiju i internu medicinu”, naveo je podatke ravnatelj KBC-a.

Još jednom je istaknuta preporuka da se liječnike u KBC-u Rijeka prije dolaska kontaktira e-mailom ili telefonom.

“Naše ambulante i dalje rade, u njima rade liječnici koji pregledavaju one pacijente koji su neodgodivi. Oni u svojim ordinacijama mogu odgovarati putem e-maila i telefona. Preporuka je da svi koji su naručeni na redovne kontrole da se jave svojim liječnicima i onda će oni s nama definirati treba li doći u bolnicu. Mi smo spremni primiti bolesnike koje treba. Najgore je kad u bolnicu dolaze oni kojima to stvarno nije potrebno”, istaknuo je Štimac.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram