Povežite se s nama

Vijesti

Stiže obilna kiša i jaka južina, za vikend moguć i snijeg u zaleđu Rijeke

Objavljeno

na
Proteklih se dana napokon nalazimo u prosječnim temperaturama za doba godine. Hladna mrazna jutra napokon su učestala u gorju, a ponegdje su se minusi spustili i do mora. Lišće je s listopadnih drveća započelo otpadati s grana, a vegetacija se znatno usporila. Priroda zna, drveće osjeti kad stiže zahladnjenje te poduzima mjere opreza kako bi preživjelo niske temperature.

Krajem tjedna izgledno je pravo zimsko zahladnjenje, prvi konkretniji snijeg u gorju, možda i u zaleđu Rijeke, no prije toga na red dolazi dva dana vrlo obilne kiše, južine i temperatura iznad prosjeka, javlja RiMeteo.

Detaljna prognoza vremena za PGŽ

Srijeda veći dio dana pretežno vedro, navečer slijedi nailazak naoblake, a kasno navečer i slabih mjestimičnih oborina. Do sredine dana puhat će umjerena bura, na istoku Kvarnera i jaka s olujnim udarima, a zatim mirno te kasno navečer okretanje na jugo. U gorju uglavnom mirno do navečer kad će zapuhati umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru 4 – 9°C, a u Gorskom kotaru od -2 do 3°C. Tijekom dana na Kvarneru 5 – 10°C, a u Gorskom kotaru 0 – 5°C.

Četvrtak kišovit na čitavom području. Padat će umjerena, povremeno i jaka kiša, a najviše bi kiše trebalo pasti na području Rijeke i zaleđa te u Gorskom kotaru gdje se do kraja dana očekuje 50 – 150 mm dok na ostatku područja 20 – 50 mm. Zbog vrlo obilne količine koja bi trebala pasti u toku dana očekuje se porast vodostaja te lokalna plavljenja osobito u najkišovitijim područjima. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak s olujnim udarima. Jutarnja temperatura na Kvarneru 7 – 12°C, a u Gorskom kotaru 2 – 7°C. Tijekom dana na Kvarneru 10 – 15°C, a u Gorskom kotaru 7 – 12°C.

Petak također kišan. Padat će umjerena, na momente i jaka kiša osobito na istočnom zaleđu Rijeke i u gorju. Ukupno bi do kraja dana ponovno mogla pasti obilna kiša, najviše na području Rijeke i njenog zaleđa te Gorski kotar gdje se očekuje novih 40 – 100 mm, a na ostatku područja 15 – 40 mm, najmanje na jugu Kvarnera. Puhat će umjereno do jako jugo, lokalno s olujnim udarima. Jutarnja temperatura na Kvarneru 8 – 13°C, a u Gorskom kotaru 4 – 9°C. Tijekom dana na Kvarneru 12 – 17°C, a u Gorskom kotaru 8 – 13°C.

Subota do sredine dana također uz umjerenu i jaku kišu, a zatim slabljenje oborina na slabe do umjerene te navečer uz probijanje hladnog zraka okretanje kiše na susnježicu i snijeg u Gorskom kotaru. Ponovno je izgledno 30 – 70 mm oborine na Riječnom području i dijelu Gorskoga kotara te 10 – 30 mm na ostatku područja. Do kraja dana u gorju bi moglo past do oko 5 cm snijega. Umjereno i jako jugo i jugozapadnjak prema kraju dana će se smirivati. Temperaturno slično kao u petak.

Nedjelja oblačna, a do popodne su još izgledne mjestimične oborine na granici kiše i snijega pa snijega nošenog burom može biti ponegdje i uz obalu. Puhat će umjerena i jaka bura, na istoku Kvarnera s olujnim udarima. Temperaturno osjetno hladnije za oko 8°C.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže