Povežite se s nama

Vijesti

Stotinjak Mostovaca na Platku, Miletić najavio da se Rijeka sprema za velike promjene

Objavljeno

na


U organizaciji Mosta Primorsko-goranske županije održan je prvi nacionalni Mostov vikend seminar – MOSTly Talks, na kojem su saborski zastupnici Mosta, stručnjaci i članovi održali niz predavanja, a tim povodom oglasili su se i priopćenjem:

Stotinjak Mostovaca tri dana su proveli u druženju, edukaciji i planinarenju na Platku, koji je izabran zbog dva planinarska doma, velikih dvorana i vanjskog prostora, pa su tako  osigurani i epidemiološki uvjeti tijekom održavanja vikend seminara.

Skup je u petak otvorio domaćin, u ime organizatora Mosta PGŽ Josip Katalinić, nekadašnji saborski zastupnik Mosta. Potom se okupljenim Mostovcima obratio predsjednik stranke Božo Petrov, te Mostov kandidat za gradonačelnika Rijeke Marin Miletić.

“Drago mi je vidjeti riječke Mostovce koji su organizirali ovako sjajan susret. Most raste svaki dan, jačamo iznutra, a na lokalnim izborima ćemo pokazati nastavak naše pozitivne price. Dolazak predstavnika Mosta iz Splita, Istre, Zagreba, Osijeka, Rijeke , jasna je poruka. Posebno mi je drago što nas toliko prepoznaju mladi ljudi”, rekao je Petrov.

Miletić je govorio o novoj paradigmi politike: “Mi smo svi ovdje ne radi fotelja, nego radi ideala. Želimo početi od sebe, izgraditi društvo iznutra. Biti dostupni građanima, slušati poruke s terena. Rijeka se sprema za velike promjene. Poštenje je temelj svega. Na njemu gradimo veliki tim ljudi koji ne gledaju sebe već dobro grada, jer je Rijeka je zaslužila prodisati.”

U subotu je predavanje održao saborski zatsupnik Nino Raspudić, koji je govorio o utjecaju medija na društvo, jer je prije saborskog mandata, kao kolumnist Večernjeg lista, svojim britkim seciranjem društvenih zbivanja znatno doprinosio razvoju demokratičnosti i pluralizma. Saborski zastupnici Božo Petrov i Nikola Grmoja ispričali su kako je Most nastao i razvijao se od svojih početaka do danas.

Na okruglom stolu sa saborskim zastupnicima Grmojom, Raspudićem, Miletićem i Troskotom, svi okupljeni Mostovci postavljali su pitanja. 

Profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu I bivši zastupnik Mosta Robert Podolnjak na svom je predavanju secirao koruptivne sustave lokalne samouprave i načine borbe protiv korupcije. 

Mostovac Branimir Pervan analizirao je D’hontovu i Websterovu metodu, te odgovor na ključno pitanje: Koliko je trenutni izborni sustav pomogao relativnom pobjedniku na zadnjim parlamentarnim izborima?  

Mladi Matko Zurak predstavio je značaj umjetne inteligencije, te istaknuo kako je u politici 21. stoljeća IT praktički nezaobilazan. 

Saborski zastupnik Zvonimir Troskot govorio je o financijskoj stabilnosti Hrvatske, te tezi da Hrvatska za euro još nije spremna. Bruno Rukavina približio je okupljenima značaj i procese vanjske politike. Organizacijska tajnica Mosta Kristina Bakula održala je debatu s mladima Mosta.
Bio je ovo prvi u nizu Mostovih vikend seminara Mostly talks, a u godini 2020/2021. planiraju se održati još četiri ovakva vikend seminara, te ljetna akademija za mlade Mostovce.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram