Povežite se s nama

Vijesti

Stožer će sutra imati nove i još strože mjere, najviše će “stradati” ugostitelji

Objavljeno

na

U 10 sati počeo je sastanak premijera Andreja Plenkovića i župana svih hrvatskih županija. Teme sastanka su koronavirus i mjere za sprječavanje širenja zaraze, objavljeno je u najavi tog događaja, piše Telegram.

Očekivalo se premijerovo obraćanje javnosti nakon završetka susreta sa županima, ali novinarima se ipak obratio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Razgovarali smo o aktualnom stanju s korona-krizom i mjerama na kojima se radi. Htjeli smo čuti što o tome misle župani. Do sutra će Stožer pripremiti novi set mjera s kojima ćemo upoznati župane, i on bi trebao vrijediti do Božića. Radi se o oštrijim mjerama od ovih sada, i cilj nam je da čujemo njihovo mišljenje”, rekao je Božinović nakon sastanka.

Ministar nije htio reći o kakvim je točno mjerama riječ, rekavši samo da su usmjerene na ugostiteljstvo, nešto manje kulturu i dijelove školstva. “Ovo će sigurno biti najstrože mjere u ovom drugom valu epidemije”, dodao je, i rekao da će mjere vrijediti do Božića.

“Mi nismo davali neke nekonzistentne izjave koje danas možemo čuti od nekih koji su danas najglasniji, a na početku epidemije su je podcjenjivali. Donosimo mjere za zaštitu bolničkog sustava i života ljudi. S druge strane, moramo razmišljati o tome da se ekonomski preživi i imati u vidu koliko zatvaranja mogu utjecati na mentalno stanje nacije”, kazao je ministar.

Vlada će, kaže, pripremiti nacrt mjera za župane, čuti njihove primjedbe, i do kraja tjedna donijeti odluku koja će vrijediti za područje cijele države.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram