Povežite se s nama

Mozaik

Stožer: Nitko ne brani da se Bela nedeja održi na svečani i odgovorni način

Objavljeno

na

Arhiva

Grad Kastav početkom ovog tjedna izvijestio je javnost kako Stožer civilne zaštite nije odobrio održavanje Bele nedeje, detaljnije se o tome oglasio i gradonačelnik Matej Mostarac, a nakon toga su uslijedile brojne kritike za račun Županijskog stožera.

Nije tako izostala ni reakcija načlenika Stožera civilne zaštite PGŽ, Marka Borasa Mandića.

“Ako je netko iskreno želio organizirati Belu nedeju, na jedan prigodni, svečani i odgovorni način, mogao je. Točnije može i dalje, nitko mu ne brani. Samo treba preuzeti odgovornost. Istina to je malo teže nego po novinama i portalima pisati i tražiti krivca. Uostalom dovoljno je bilo ugledati se na svoje kolege načelnike i gradonačelnike diljem Kvarnera i Gorskog kotara. Nije neka mudrost. Umjesto da se uzori traže po Vinkovcima ili Gospiću.

U trenutku kada Slovenija, Češka, Britanija, Španjolska, Austrija, itd uvode izvanredno stanje potpuno je neodgovorno i pomisliti organizirati manifestaciju s 80.000 posjetitelja. Čak i reduciranu na koju teško da se može očekivati ispod 10.000 posjetitelja dnevno. Dakle 30.000. Ali ponavljam, tko misli da se može, nek je organizira! I preuzme odgovornost!

Istovremeno, fascinira me koliko je netko spreman podcjenjivati struku, koliko imamo potrebu polemizirati i pozivati na javni linč. Ako pitaš epidemiologa. Dobiješ odgovor. Čemu dalje, ne kužim stvarno. Ali ok. Sve je to već viđeno, vrijeđanje i galama kad smo zonirali zupaniju i čuvali starije stanovništvo u GK. Nitko nije stradao, a sad vidimo da kad virus uđe u tu populaciju da nema praštanja. Zoniranjem smo čuvali i kvarnerske otoke koji su tako već u svibnju krenuli s turizmom bez korone. A je*ali su nam mater. I interesantno je da svi politički pritisci i javni linč dolaze uvijek s iste političke adrese. One koja se kune u dijalog, pravo na različitost i tolerantnost. Baš fora. Inače skoro sve manifestacije, pučke i crkvene su kolege iz drugih JLS ove godine otkazali, odgovorno. Samo eto neki nedodirljivi misle da su iznad svega. Pa se pozivaju na održavanje Vinkovačkih jeseni. Inače u Vinkovcima su 28. rujna zatvorili sve škole. Deset dana nakon Vinkovačkih jeseni. Što je i poanta. Zatvorimo škole i dajmo narodu belicu i graševinu. I koronu. Živili!”, poručio je Boras Mandić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram