Povežite se s namaMeđunarodna grupa mladih je na području hostela Dharma na Pećinama te okolnog  područja parka Plumbuma održala akciju uređenja okoliša u sklopu međunarodne razmjene mladih “Global Impact”, a na temu održivog razvoja, u organizaciji Centra za osobni i profesionalni razvoj Syncro – Synergy Croatia.

Razmjena okuplja 30 mladih iz Latvije, Rumunjske, Španjolske, Bugarske, Češke i Hrvatske, koji su proveli tjedan dana zajedno u hostelu razmatrajući važna pitanja današnjice te učeći o vlastitom utjecaju na svoju okolinu i kvalitetu života. Današnja akcija provodi se na obnovljenom prostoru hostela Dharma koji je izgrađen na održivim principima kroz potpunu preobrazbu nekadašnjeg industrijskog područja. Akcija simbolično označava napredak i promjenu koja je moguće postići čak i kad nam okolina sugerira drugačije.

Grupa mladih je također duž Spinčićeve ulice uklonila deponirani otpad i korov oko drvorednih stabala na Šetalištu XIII. divizije te s dječjeg igrališta u Parku Nike Katunara.

Akciju su podržali Grad Rijeka u sklopu projekta “Rijeka zdravi grad” te Odjel za komunalni sustav – Direkcija zajedničke komunalne djelatnosti, Dvorana kulture “Joga u svakodnevnom životu” i  hostel Dharma, KD Čistoća d.o.o. Rijeka te Udruga “Ideja Lux” i manifestacija “Cvjetno proljeće” donacijom sadnica i kratkom edukacijom o bilju i ozelenjavanju. Cijeli projekt “Global Impact” financiran je iz obrazovnog programa EU za mlade Erasmus+.

Svjesnost stranih studenata prema okolišu samo je dobar vjetar u leđa za ekoloških akcija koje se održavaju ove subote na više lokacija u Gradu. Također je to i apel nama stanovnicima Rijeke da se odgovorno odnosimo prema okolišu na način da ga, ako ništa drugo ne onečišćujemo i devastiramo.

Grad Rijeka