Povežite se s nama

Vijesti

Strojarska škola u Rijeci izrađuje zaštitne vizire za zdravstvene ustanove

Objavljeno

naStrojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja među prvima se u Republici Hrvatskoj pridružila inicijativi izrade zaštitnih vizira za zdravstvene djelatnike. Nakon provjere kakva su iskustva u svijetu, odlučili su se izrađivati dva modela i to zbog brzine same izrade i mogućnosti njihovih printera. „Materijal u kojem izrađujemo nosače vizira je PETG, a folije su od pvc-a. U nabavi materijala smo dobili podršku od našeg osnivača – Primorsko-goranske županije, Narodnih novina u Rijeci, RIO d.d., Tiskare Sušak i Grada Kastva.

Trenutačno u školskoj knjižnici rade tri Creality printera, a idući tjedan očekujemo dolazak dva kupljena i još jednog posuđenog od Gradske knjižnice Rijeka. Zbog ograničenog kretanja i izbjegavanja zadržavanja više osoba u školskim prostorima, trenutačno printanje vodi i nadzire školska knjižničarka, profesorica Anita Pešut, a s obzirom na količinu narudžbi u hodu ćemo se i dodatno angažirati“, kaže ravnatelj Gojko Miletić.

Iz škole su do sada isporučili 20 vizira Civilnom stožeru u Kastvu, 30 komada Psihijatrijskoj bolnici u Lopači, 20 komada je poslano za Psihijatrijsku bolnicu Rab te oko 10 komada osobama koje su im se izravno javile s molbom za ustupanje po jednog vizira zbog svoga zdravstvenog stanja i prirode posla koji obavljaju. U pripremi je isporuka 150 vizira Zavodu za hitnu medicinu PGŽ, Nastavnom zavodu za javno zdravstvo i Klinici za intenzivno lijčenje KBC Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram