Povežite se s nama

Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka obilježava 70 godina djelovanja. Tom prigodom u dvorani škole održana je prigodna svečanost na kojoj su nastupili učenici škole te gosti iz Glazbene škole I. M. Ronjgova. Također, otvorena je izložba “Iz povijesti Strojarsko brodograđevne škole”.

Čestitavši ovu visoku obljetnicu rada zamjenik župana Petar Mamula posjetio je da je škola, kroz proteklih 70 godina, stvarala temeljnu kadrovsku bazu za riječku industriju i brodogradnju. “Svjedoci smo da je zadnjih desetljeća izgubljeno puno radnih mjesta u industrijskom sektoru, “nestale” su velike tvornice poput Torpeda, Rikarda Benčića. No, raduje nešto drugo, a to je razvoj i jačanje malog i srednjeg poduzetništva, obrtništva, što znači da itekako ima prostora da znanja koja ovdje steknete sutra realizirate u svijetu rada. Također, činjenica da su učenicima koji su u sklopu Erasmus+ projekta odrađivali stručnu praksu u Njemačkoj ponuđena radna mjesta dokaz je da škola daje stručan kadar. Veseli me i to što su se učenici, unatoč ponuđenom poslu, odlučili vratiti u Hrvatsku”, zaključio je Mamula.

U Strojarsko brodograđevnoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka obrazuju se kadrovi za zanimanja u brodogradnji, strojarstvu i obradi drva na razini trogodišnjeg školovanja i niže stručne spreme. Osim redovnog školovanja, škola obrazuje i odrasle. Od sljedeće školske godine škola će započeti s provedbom izobrazbe drvodjeljskih tehničara dizajnera.