Povežite se s nama

Vijesti

Studenti ekonomije prikupili 2.280 kuna za udrugu za Down sindrom Rijeka 21

Objavljeno

na
Suočeni sa brojnim slučajevima kada je ljudima potrebna pomoć, Studentski zbor Ekonomskog fakulteta u Rijeci odlučio je kao tim reagirati i dati svoj doprinos istome, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Doniraj i zaigraj! – geslo je pod kojim je 23. 12. 2020. godine organiziran online božićni kviz u svrhu prikupljanja donacija za udrugu za Down sindrom Rijeka 21. Udruga djeluje na području Primorsko – goranske županije te okuplja osobe s Down sindromom, njihove roditelje, volontere i sve zainteresirane u želji za zajedničkim druženjem te raznolikim aktivnostima.

Zahvalni na velikom broju prijavljenih timova koji su pokazali fantastično poznavanje božićne tematike, još više zahvalni smo na prikupljenim donacijama u iznosu od 2.280,00 kuna, što je nadmašilo sva naša očekivanja.

Donirati možete i vi Udruzi, bilo kada, na IBAN: HR6924020061100435365.

Timovi Zimske radosti, Pahuljice i NPL uspjeli su se popeti do samog vrha, osvojivši prva tri mjesta. Također, nakon svakog kruga pitanja, kvizaši su imali posebne zadatke u kojima je najbolji tim odnio nagradu. Prvi zadatak bio je osmisliti božićnu čestitku koja treba sadržavati riječi fritula i grlice/golubice, dok su u drugom zadatku timovi trebali pogađati prikupljeni iznos donacije. U trećem zadatku bilo je potrebno odgovoriti na pitanje: Dan osoba sa Down sindromom obilježava se 21.3. Zašto baš taj datum? Tim Slovenac debitant je bio najbliži prikupljenom iznosu. Tim NKOTB je najbrže odgovorio na pitanje trećeg zadatka, dok je tim Adventski električni buzdovani s okusom cimeta osmislio najkreativniju  božićnu čestitku: Mijesim brašno glatko i dodam malo jabuke smireno i polako, u savršenoj frituli da uživamo mi, da ti Božić bude što sretniji, i dok bor stoji ukrašen, recept je usavršen, i da nas gledaju golubice dve, dok jedemo s cimetom fritule uz naše najdraže!

Dakako, provedba kviza ne bi bila potpuna bez sponzora koji su pokazali veliko srce u ovim teškim vremenima osiguravši pobjednicima vrijedne nagrade. Veliko hvala slastičarnica Bomboneta, WOK`abilly, Rakhia Bar – Rijeka, ŠtoRiJa, Pivnica Cont Rijeka, Paris/Kalorija/ te King`s Caffé Food pub na Vašem doprinosu.

Ujedno, svi članovi Studentskog zbora žele Vam svako dobro u 2021. godini uz želju da svatko uloži trud i vrijeme za pomaganje najpotrebitijima  jer „Malena dobročinstva veoma su velika za one koji ih dobivaju u pravi čas.“”

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram