Povežite se s nama

Vijesti

Studenti ekonomije proveli pet dana na studijskom putovanju u Austriji i Sloveniji

Objavljeno

na
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci za svoje studente, drugu godinu za redom, organizirao je petodnevno međunarodno studijsko putovanje u Austriju i Sloveniju. Zbog zdravstvene  krize i preporučenih preventivnih mjera zaobiđeni su lokaliteti u sjevernoj Italiji, ali to nije nimalo utjecalo na ispunjenje cilja putovanja – upoznavanje uspješnih poduzeća kroz načine njihovog poslovanja i suočavanja s izazovima s kojima se svakodnevno susreću. U putovanju je sudjelovalo 30 odabranih  studenata različitih smjerova i svih godina studija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Kroz predavanja, prezentacije proizvoda i obilaske poduzeća, u Sloveniji su se predstavili: Luka Koper d.d., Grad Ljubljana, Pošte Slovenije – Logistički centar Maribor, Start up inkubator Savinjske regije te RIKO d.o.o.. U Austriji su ih ugostili tvornica Hirtera te središte BKS BANK AG u Klagenfurtu.

U cilju jačanja internacionalizacije, kroz studij na International Business na engleskom jeziku i  ostvarenih partnerstva s međunarodnom visokoobrazovnim institucijama, Ekonomski fakultet omogućava svojim studentima i iskustvo u međunarodnom kontekstu poslovanja te otvara vrata  nekim novim i drugačijim prilikama za razvoj karijere. 

Što o putovanju misle studenti?

„Tijekom studijskog putovanja imali smo priliku vidjeti kako posluju međunarodna poduzeća, s kojim se izazovima, ali i prilikama svakodnevno nose. Osobno, najzanimljiviji mi je bio posjet Pošti Slovenije gdje su nam kroz prezentaciju, a kasnije i obilazak Logističkog centra, pobliže objasnili način funkcioniranja i općenito rada Pošte.“

„Ovakvih putovanja bi trebalo biti što češće! Kroz cjelokupni program putovanja upoznali smo se s poslovanjem mnogih poduzeća, ali smo se imali priliku i međusobno družiti. Kao najveću prednost bih svakako istaknula što smo vježbali engleski koji je bio službeni jezik putovanja, ali i priče o karijernom putu uspješnih poslovnih ljudi kao što je gradonačelnik Grada Ljubljane, gospodin Janković.“

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže