Povežite se s nama

Novi list krajem rujna u jednom svom izdanju objavio je opširniji članak o opatijskom ugostitelju Roniju Voskionu, vlasniku restorana Molo, koji se odlučio javno požaliti zbog tretmana kojeg ima kod Lučke uprave sa sjedištem u Opatiji.

Njegov se restoran, naime, nalazi na samom lučkom području. Radi se o prostoru koji je dugi niz godina bio iznimno zapušten i ruglo grada, a sad predstavlja pravi ponos opatijske ugostiteljske ponude. No, Voskion u posljednje vrijeme nije zadovoljan tretmanom, optužuje i nepoznate osobe da sitnim sabotažama mu žele naštetiti, a “kap koja je prelila čašu” bila je, prema svemu sudeći, trenutak kad je ostao bez mogućnosti kontrole pomičnih stupića na ulazu u luku koji se nalaze uz njegov restoran.

Istaknuo je to kao iznimno velik problem, naročito tijekom dostave, a najavio je i kako postoji mogućnost da zbog brojnih problema zatvori svoj restoran. Tom prilikom, prozvao je i opatijskog gradskog vijećnika Vladu Brnečića kao jednog od inicijatora njegovih problema s pristupom restoranu. Nakon što se Brnečić dulje vrijeme nije oglašavao, Voskion je i dalje iznosio svoje probleme u javnosti, a potporu mu je pružilo još nekoliko ljudi koji su također općenito nezadovoljni stanjem u opatijskoj luci.

Brnečić je ove subote, 7. listopada, ipak odlučio iznijeti svoju stranu priče te odlučno odbacuje sve izjave Voskiona. “Ja sam s Voskionom bio u dobrim odnosima i nije mi jasno zbog čega je razvio određeni animozitet prema meni. Sve što je rečeno na moj račun evidentna je laž”, započeo je Brnečić te nastavlja:

Vlado Brnečić

Vlado Brnečić

“Cijela je priča rezultat politike koja nastoji na mjesto ravnatelja Lučke uprave smjestiti opatijskog političara umjesto stručne osobe za takav posao. “Dizanje prašine” jest samo način da se javnost odvrati od onoga što je bitno, a to je osoba koju se nastoji imenovati na mjesto ravnatelja Lučke uprave. Pozivam sve Opatijce, medije i nadležna tijela da budne motre koji političar će biti imenovan na tu funkciju i koje su njegove realne kompetencije da obavlja taj posao”, ističe Brnečić.

Pritisak zbog smanjenja zakupnine za Molo?

“Izvan svake logike je da bih ja prijetio Voskionu. On je u zavadi s Lučkom upravo te je već u više navrata njihove djelatnike znao nazivati pogrdnim nazivima te je prijetio svojim vezama u Ministarstvu i Županiji uz pomoć kojih će im zagorčati život. Moja jedina reakcija je bila da sam mu rekao kako tim načinom ponašanja neće ništa riješiti. To nije nikakva prijetnja ili pokazivanje moći, koju ja objektivno ni nemam. Grad Opatija i gradonačelnik nemaju ovlasti u luci, pa tako ja ni ne mogu otjerati Voskiona ili odlučivati o tim famoznim stupićima. O tome odlučuje isključivo Lučka uprava s kojom je Voskion ušao u osobni rat. Kao razlog mislim da bi mogla biti njegova navodna namjera da ishodi smanjivanje zakupnine za prostor restorana Molo”, poručuje opatijski vijećnik iz Nezavisne liste Ive Dujmića.

Dodao je i kako prema njegovim saznanjima Voskion na područje luke parkirao osobno vozilo i vozila svojih djelatnika bez plaćanja naknade te je Lučka uprava zbog toga odlučila reagirati, dok mu se ulaz na prostor luke i dalje dozvoljava u poslovne svrhe, odnosno za dostavu i slično.

Na konferenciji za medije Brnečić je i istaknuo kako je očito da u funkcioniranju opatijske luke postoje problemi. Dodajmo tome kako je i župan Zlatko Komadina na posljednjoj sjednici županijske skupštine najavio kako sadašnji ravnatelj Lučke uprave Zdravko Debelić uskoro odlazi u mirovinu.